Noem de 18 spelers die 34 jaar of ouder waren tijdens hun laatste Ajaxduel - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Noem de 18 spelers die 34 jaar of ouder waren tijdens hun laatste Ajaxduel

Klaas Jan Huntelaar plakt nog een jaar aan zijn schitterende carrière vast. De spits pakte het afgelopen seizoen een schaal en een beker, maar aan stoppen wil hij nog niet denken. De spits blaast 12 augustus alweer 36 kaarsjes uit, maar voelt zich nog een jonge hond. KJH is één van de achttien spelers die 34 jaar of ouder was tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Weet jij wie de andere zeventien waren?
Huntelaar is 35, maar nog altijd een 'jonge hond' © Ajax Images

De afgelopen weken vierden we het grijpen van de 34ste kampioensschaal. Lang waren we dronken van geluk (en andere dingen). De 35-jarige Huntelaar had een groot aandeel in het bemachtigen van het zilverwaar en was goed voor liefst zestien treffers. Zijn belangrijkste maakte hij uit bij FC Groningen. Die zien jullie vast zo voor je. Wat als die goal niet was gevallen?

Bij veel spelers zit de sleet er op zeker moment wel op als ze een bepaalde leeftijd aantikken en ook bij Huntelaar zal dat heus het geval zijn. De aanvaller weet dat echter feilloos te verbergen, is nog altijd van grote waarde en oogt fris en gretig als altijd.

Stoppen kan altijd nog, al zou komend seizoen zomaar zijn laatste kunnen zijn. Het zal met tegenzin zijn, want hij liet zich als eens ontvallen dat zijn jeugd voorbij is op het moment dat hij besluit zijn kicksen op te bergen.

Afijn, voor ons reden om een quizje in elkaar te schroeven. Huntelaar is namelijk één van de achttien voetballers die 34 jaar of ouders was tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Kun jij de andere zeventien namen oplepelen en hieronder invullen? We geven je zes minuutjes de tijd om die opdracht te voltooien. 

Als hints hebben we de leeftijd erbij gezet en het jaar waarin de laatste wedstrijd voor Ajax werd afgewerkt.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax