Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Tagliafico en Neres treffen Venezuela en Paraguay in kwartfinales

David Neres en Nico Tagliafico zijn nog altijd in de race om de Copa América te winnen. Beide Ajacieden staan in de kwartfinales van het prestigieuze toernooi en komen vrijdag in actie.
Neres raakte zijn basisplek kwijt, maar wie weet in de kwartfinale? © Pro Shots

Neres mocht de eerste twee wedstrijden in de basis beginnen. Brazilië won zijn openingswedstrijd met 3-0 van Bolivia en speelde zijn tweede duel met 0-0 gelijk tegen Venezuela. Bij de laatste groepswedstrijd vond hij Neres zichzelf terug op de reservebank en zag hij zijn ploeg met 5-0 winnen van Peru.

Je kunt dus stellen dat Neres en co gemakkelijk een weg naar de kwartfinale wisten te vinden. Acht keer scoren en niks tegen krijgen, dat is best prima te noemen. In de kwartfinale is Paraguay komende vrijdag de volgende opponent.

Ook Tagliafico mag zich met Argentinië opmaken voor de kwartfinale, tegen Venezuela. Ook dit duel staat voor de vrijdag geprogrammeerd.

Zo eenvoudig als Brazilië de groepsfase overleefde, zo lastig en ingewikkeld ging dat bij het Argentijnse keurkorps. Met hangen en wurgen en tegen zichzelf spelend lukte het wel – maar ach, wat ging het moeilijk.

Het openingsduel ging gelijk met 2-0 verloren tegen het veel sterkere Colombia, met oud-Ajacied Davinson Sánchez in de gelederen. De tweede wedstrijd werd ook al niet gewonnen. Tegen Paraguay bleven de Argentijnen op 1-1 hangen.

Door een 2-0-zege in de laatste groepswedstrijd op Qatar wist de ploeg van onbetwist basisspeler Tagliafico dan toch door te stoten naar de volgende ronde. Toch zal het spel flink moeten verbeteren, wil het team van bondscoach Lionel Scaloni niet alsnog worden uitgeschakeld.

Duels van de Copa América zijn live te zien op Fox Sports 4. Check de TV-gids van Fox Sports voor de exacte tijden.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax