Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax kondigt Van der Gaag aan als nieuwe trainer beloften

Mitchell van der Gaag is de nieuwe trainer van Jong Ajax. Dat is geen bericht in de krant meer, maar een feit. De club maakte dit nieuws wereldkundig kort voor de vrijdagmiddagborrel. Van der Gaag wordt de opvolger van Michael Reiziger.
Van der Gaag lijkt een zeer interessante keuze van Ajax. © Pro Shots

Het neerzetten van prestaties staat niet voorop bij Jong Ajax, het gaat vooral om de ontwikkeling van talentvolle spelers, maar feit is ook dat Van der Gaag de man opvolgt die de beloften tijdens seizoen 2017/2018 kampioen maakte. Hij tekent voor twee seizoenen.

De 47-jarige Van der Gaag was dit seizoen trainer van NAC, maar haalde speelronde 34 niet. De ploeg uit Breda degradeerde vrij kansloos uit de hoogste klasse, al blijft de vraag in hoeverre je dit de trainer kunt kwalijk nemen. De selectie van NAC was echt kwaliteitsarm…

Excelsior weet wat er mogelijk is als Van der Gaag voor de groep staat. De Kralingers verdwijnen na dit seizoen ook uit de eredivisie, maar werden de voorbije jaren twaalfde en elfde. Dit leverde diverse spelers een mooie transfer op. Van der Gaag kan dus echt wel iets.

De ervaren trainer stond ook voor de groep bij de Portugese clubs Marítimo Funchal en Belenenses, het Cypriotische Ermis Aradippou en FC Eindhoven. Er wacht met Jong Ajax nu een compleet nieuwe uitdaging. “Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging,” reageert Van der Gaag verheugd.

“Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt. Hier in Portugal is dat ook niemand ontgaan. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie.”

Van der Gaag heeft ook een rijk verleden als speler: hij was actief voor PSV, NEC, Sparta, Motherwell, FC Utrecht, Marítimo Funchal en Al Nassr.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax