Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Speech De Ligt: ‘We hebben die grote boven ons laten zien wat hij wou’

Matthijs de Ligt vestigde tijdens de huldiging van Ajax op het Museumplein meermaals de aandacht op zich. Hij voorkwam eerst dat burgemeester Femke Halsema een blikje tegen zich aan kreeg gegooid en had daarna een prima kampioensspeech in petto.
VUT'ter De Ligt ontdekte op het podium weer zijn jongere zelf. © Pro Shots

Frenkie de Jong verklapte nog maar een paar dagen geleden dat-ie vindt dat De Ligt praat als een zestigjarige die al in de VUT zit, terwijl hij in werkelijkheid nog een tiener is. Maar tijdens de huldiging om het winnen van de dubbel te vieren, kwam het jonkie in De Ligt naar boven.

“Ajacieden, het seizoen begon tegen Sturm Graz en wie dacht dat het zo zou lopen? We hebben Bayern München weggespeeld, Real Madrid en Juventus. Niemand die ons stoppen kan.”

“We werden kampioen, wonnen de beker en werden op het nippertje uitgeschakeld, maar het belangrijkste is: we hebben laten zien waar Ajax en Amsterdam voor staan. En dat is aanvallend voetbal.”

De Ligt stond ook stil bij Ajacieden die het daadwerkelijk binnenhalen van de 34ste landstitel niet meer konden meemaken, onder wie Johan Cruijff. “Wij hebben die grote, boven ons, laten zien wat hij wou en van ons verwachtte.”

“Dat hebben we met z’n allen gedaan: ervaren spelers, jonkies en supporters. Ongelooflijk erg bedankt voor het seizoen en we zien jullie weer verder!”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax