Of ga naar de homepage van
Halverwege de wedstrijd werd alvast een voorschot genomen op de dubbel! © Pro Shots
Video
keer gelezen

Een heerlijk avondje kampioen worden door de ogen van een Ajacied!

De klus is geklaard! Ajax is kampioen en mag ook een KNVB-beker plaatsen in de prijzenkast. Al een paar dagen leefden we toe naar de laatste wedstrijd in Doetinchem. Uitgerekend daar kon de schaal de lucht in. Op zo'n bijzondere dag worden natuurlijk filmpjes gemaakt, zodat we kunnen nagenieten van mooie dingen. Nagenieten doe je zeker met deze video, die we graag met jullie delen!

Ook dit keer nam @pi_alfa zijn videocamera mee om vast te leggen hoe Ajax beslag zou leggen op de kampioensschaal, maar vooral ook om te laten zien hoe de 550 Ajaxsupporters in Doetinchem het kampioensfeestje beleefden. En als je goed naar de beelden kijkt, dan zie je dat er ook op de thuisvakken genoeg Ajaxliefhebbers aanwezig waren. We zwaaien naar hartenlust met schalen en bekers en zingen onze kelen schor. 

Wij kunnen deze video wel tien keer achter elkaar kijken. Honderd keer trouwens ook. We krijgen er maar geen genoeg van. Wat is het fijn dat deze heerlijke groep Ajacieden zichzelf heeft beloond met de dubbel. En wat is het fijn dat wij er met z’n allen getuige van mochten zijn. Het was een bijzonder seizoen waar we nog lang over napraten.

Nummer 34 is binnen en we weten allemaal heel goed waarom dat bijzonder is. Natuurlijk wordt alweer snel vooruit gekeken naar volgend seizoen, maar eerst mogen we genieten. Nee, moeten we genieten.

Dat genieten gebeurt volop, zoals je in bovenstaande video kunt zien, waarin af en toe ook wordt geschakeld naar het centrum van Amsterdam. Ook daar werden de verrichtingen van Ajax nauwlettend gevolgd. Het vieren van #pakschaal voelt als een soort drietrapsraket.

Eerst was er de mini-huldiging na Ajax – FC Utrecht (4-1) en op de Vijverberg konden de spelers dan ook echt met de schaal richting het uitzinnige uitvak. Samen het succes vieren, precies zoals dat hoort.

Daarmee was het feest nog niet over. De schaal ging mee de bus in richting Amsterdam. En bij de thuishaven van Ajax stonden al honderden supporters te wachten om hun helden het onthaal te geven dat ze verdienen. Ook die beelden zijn gelukkig vastgelegd.

En dan moet de echte huldiging op het Museumplein nog volgen. Wat een tijden om Ajaxsupporter te zijn.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax