Of ga naar de homepage van
keer gelezen

De Ligt staat eindelijk met de schaal: ‘Ik heb hier naar gesmacht’

Even een ludiek oproepje aan de Ajaxsupporters die de huldiging bijwonen op het Museumplein. Als Matthijs de Ligt het podium opkomt met de schaal, doe dan niet te uitbundig. “Ik houd meer van de rust.”
De eerste 'pas' voor De Ligt, maar al de vijfde voor Blind. © Pro Shots

Natuurlijk moet je deze oproep niet al te serieus nemen, want na een lang seizoen heeft de aanvoerder uiteraard zin in een goed feestje. En dat terwijl de ploeg er al twee mochten vieren: zondag na het officieus binnenhalen van de titel en gisteren na het uitreiken van de schaal.

“Ja, ja, eindelijk. We hebben er lang naar gesmacht, nu hebben we ‘m echt,” reageerde De Ligt in dezelfde gang van De Vijverberg waar drie jaar geleden zijn clubgenoten nog in zak en as waren na juist het mislopen van de titel. “Ik zat toen met Oranje onder 17 in Azerbeidzjan,” herinnert de aanvoerder van nu zich nog. “Het is vooral voor de supporters leuk dat we nu hier de titel pakken.”

Een huldiging maakte De Ligt nog niet eerder mee. Ook niet als fan. Waar teamgenoot Donny van de Beek na het winnen van de derde ster ergens achteraan op het Museumplein stond, keek De Ligt de huldigingen steevast op televisie.

“Ik houd meer van de rust,” biecht hij op. “Ik heb wel verhalen gehoord over huldigingen. Ik kan me er een voorstelling van maken. Het is mooi dat we het nu echt mogen gaan meemaken.”

Het kan voor de aanvoerder zomaar zijn eerste en laatste huldiging zijn. Hij weet niet wat de nabije toekomst brengt. “Dat dit mijn laatste wedstrijd kon zijn voor Ajax, spookte wel even door mijn hoofd. Ik weet niet wat er gaat gebeuren deze zomer. Er is wel wat interesse. Maar zolang ik speler ben van Ajax, geniet ik ervan.”

Zo ook op het Museumplein. En houd je vooral niet in als De Ligt het podium opkomt. Rusten kan hij morgen weer.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax