Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Als het woensdag officieel is, mag Silooy schaal uitreiken

Eén van de grote vragen in aanloop naar de kampioenswedstrijd woensdag tegen De Graafschap is beantwoord. Wie mag de schaal uitreiken als de titelwinst officieel is? Welnu, die eervolle taak is weggelegd voor Sonny Silooy.
Als Silooy woensdag ook zo lacht, is alles in orde. © Pro Shots

Er werden in aanloop naar De Graafschap – Ajax diverse namen genoemd, maar die van Silooy zat daar eigenlijk niet bij. Iemand van de familie Nouri werd geopperd omdat Ajax tenslotte voor de 34ste keer kampioen van Nederland hoopt te worden.

Ook Sjaak Swart was in de running, als goedmakertje voor het Drama van De Vijverberg in 2015 waarmee hij nog lang is gepest. En wij hadden zelf Nick Viergever nog wel grappig gevonden, maar het wordt dus Silooy.

Silooy heeft een verleden bij zowel Ajax als De Graafschap, waar de ‘bekeruitreiker’ van vorig weekeinde, Tomás Galásek, zowel het shirt van Ajax als tegenstander Willem II droeg. Het verleden van Silooy bij Ajax is overigens vele malen rijker dan zijn tijd als Superboer.

En een stuk succesvoller bovendien: Silooy stond in Ajaxshirt maar liefst zeven keer met de schaal te zwaaien. Ook won hij vier keer de KNVB-beker, plus alle denkbare Europese prijzen. Dit alles gebeurde verspreid over 343 wedstrijden, gespeeld tussen 1981 en 1996.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax