Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Spontaan kampioensfeestje met Ten Hag

De man die zo veel over zich heen kreeg, stond zondag tegen het einde van de middag met zijn aanvoerder te genieten van een officieus en spontaan kampioensfeestje. Erik ten Hag boog over de balustrade en genoot zichtbaar van het enthousiasme van de Ajaxsupporters, zo’n twintig meter lager.
'Whoooooooooo, heuj, heuj, heuj!!!' © Ajax Images

De naam van de trainer wordt gescandeerd en het lijkt soms alsof Ten Hag daar een beetje ongemakkelijk van wordt. En juist dat is dan weer leuk om te zien. Zeker wanneer hij zijn gezicht laat zien naast aanvoerder Matthijs de Ligt. De negentienjarige verdediger weet wel hoe hij een feestje viert.

De Ligt regisseert het feestje vanaf het Arenadek. Zoals hij dat ook deed vanaf de grasmat in Lyon. In zijn driedelig kostuum gaat hij los. Ten Hag staat ernaast en probeert volop mee te doen, maar zo soepel als bij zijn captain gaat het niet.

De lach op het gezicht van Ten Hag is prachtig. Het succes komt hem toe en is hem gegund

Het gaat houterig. Heerlijk houterig zelfs. De trainer lijkt wel zo’n houten marionet, die van bovenaf aan touwtjes wordt bestuurd. Het maakt het allemaal alleen maar mooier en leuker. De lach op zijn gezicht is prachtig. Het succes komt hem toe en is hem gegund.

Iets later toont de trainer nogmaals zijn gezicht, dit keer zonder hulp van De Ligt. Zonder zijwieltjes, zeg maar. De supporters op straatniveau schreeuwen immers zijn naam. De trainer doet wat er wordt gevraagd en komt nogmaals naar voren. Twee handen in de lucht. Hij pakt zijn welverdiende moment.

Daarna volgt een stukje interactie met het publiek waar ik erg blij van word. Hij houdt de handen laag, beetje wapperen… De supporters weten gelijk wat de trainer wil: ‘WHOOOOOOOOOOOOOOO, HEUJ, HEUJ, HEUJ!!!!’

Gefeliciteerd trainer. En onwijs bedankt voor dit fantastische jaar. Het was genieten.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax