Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajacieden vieren zonder schaal toch alvast een kampioensfeestje

Och, die drie dagen kunnen er toch ook nog wel bij? De wachttijd bedraagt 1000+ dagen, maar de schaal is onderweg naar Amsterdam. Er volgt nog een kleine omweg via Doetinchem, zodat we die kater tenminste ook kunnen wegspoelen. Ajax kroonde zich op een wonderlijke voetbalzondag tot officieus kampioen, door met 4-1 te winnen van FC Utrecht.
Het eerste feestje van de week is gevierd. En goed ook! © De Brouwer

Het verschil tussen 37 seconden voor tijd en 37 seconden na de aftrap werd supersnel duidelijk. De ene keer was alles verloren, de andere keer ging de beuk erin. Wow, wat een energie ontwikkelde Ajax om de laatste overwinning voor eigen publiek veilig te stellen!

De schrik zat er buiten de lijnen goed in, maar op het veld bleven de Ajacieden onverstoorbaar. Het was een kwestie van wachten voordat de doelpunten vielen. Dat merkte je aan alles. En ons geduld werd niet eens onwijs op de proef gesteld. Je voelde de wedstrijd kantelen. Het kwartje viel goed.

Klaas Jan Huntelaar staat altijd paraat om het kwartje een duwtje te geven en anders is er wel Hakim Ziyech. Of Donny van de Beek. En Dusan Tadic helpt altijd en overal mee om het net te vinden. Als je vier van zulke klasbakken op het veld hebt staan, win je ook ‘gewoon’ van Utrecht.

We doen daarmee de rest tekort, maar we kunnen moeilijk iedereen opnoemen. Gelukkig heeft zo’n beetje iedere speler verspreid over het seizoen zijn moment gehad. En nu begint er een feestweek. Het wordt geweldig, het wordt fantastisch en Sjaak Swart hoeft zich nergens meer druk om te maken.

Het startsein werd gegeven in de 49ste minuut. Dit is de minuut waarin AZ op voorsprong kwam tegen PSV en nieuws is vanuit Alkmaar niet lang onderweg naar de Johan Cruijff Arena. Er hing al vrolijkheid in de lucht en toen kon het helemaal niet meer op. Ajax en de Ajacieden namen een voorschot op wat komen gaat. Geniet ervan, jongens en meisjes!

De foto’s zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto’s kijken, breng dan jouw stem uit op de Ajacied van de Wedstrijd. Van de Beek werd in het stadion omgeroepen als ontvanger van de eretitel, maar misschien stem jij liever op Ziyech. Kan en mag allemaal, kom maar door. Stemmen doe je hier!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax