Stoeltje 63: Officieus feestje - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Stoeltje 63: Officieus feestje

Het officiële feestje in De Kuip, vorige week, lijkt wel minstens een maand geleden. Dat was bijzonder leuk, maar ik had persoonlijk veel anders gedaan.
Niet continu muziek, meer regie aan supporters. Prachtig! © Pro Shots

Niet continu van die keiharde muziek bijvoorbeeld. Wat meer regie aan de supporters. Geen badjassen. Geen podium. Geen confetti. Volgens mij dacht het team precies hetzelfde. Als zij het voor het zeggen hadden, dan werd het heel anders. Hoe? Nou dat zagen we na Ajax – FC Utrecht.

Te beginnen dicht bij het hart van de feestcommissie, de F-side. Veel gehos. Wat teamselfies. Een afscheidsliedje voor Frenkie. Wat onsamenhangend gebrul door de microfoon en als klap op de vuurpijl een ludieke actie van de doelman.

Ik denk dat Onana er dit seizoen vaker aan gedacht moet hebben, het zag er doordacht uit. Als keeper van Ajax heb je thuis nou eenmaal soms wat verloren momentjes, zeker dit seizoen. Hij moet zich vaker afgevraagd hebben hoe hij ooit een van die vijftig ballen, aan het eind, in het uitvak kon krijgen.

Vanmiddag was het ongedwongen dit verrassende cadeautje uitpakken. Met grote dank aan PSV

Zijn eerste poging mislukte, belandde tegen het glas. Dit had ook zomaar de bedoeling kunnen zijn. Het hield de bezoekers wakker. Het was immers niet hun feestje. De tweede kwam wel in het FC Utrechtvak. Helaas kon ik de reacties daar niet zien. Wie durfde er daar het stadion te verlaten met een Ajaxbal?

Buiten het stadion ontstonden er ook allerlei spontane feestjes. Officieus kampioen zijn, is zo gek nog niet. Het burgemeestertje uitfluiten en zo, dat komt later in de week wel. Geen overdrachtelijke badjassen ook. Nog niet. Vanmiddag was het ongedwongen dit verrassende cadeautje uitpakken. Met grote dank aan PSV.

Ergens hadden we het kunnen weten. In een interview vertelde Van Bommel hoe moeilijk het is om een verlies in de halve finale van de Champions League te verwerken. Ik zag het gebeuren op de beelden van de persconferentie. Het trauma uit 2005, tegen AC Milan, kwam als een boomerang terug in zijn gezicht.

Hij dacht waarschijnlijk Ajacieden wat extra leed aan te praten, maar het is me nu wel duidelijk dat hij sindsdien geen oog meer dicht heeft gedaan. Op AZ-uit kon hij zich niet meer concentreren. Vandaar dus dat leuke geïmproviseerde Amsterdamse feest. Uiteindelijk met dank aan het AC Milan van 2005.

Sterkte Mark…

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax