Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Halve finale duurt voor Ajax dertig tellen te lang…

Zo dicht bij, maar toch zo ver weg... De Ajacieden gingen op een roze wolk door Europa, maar als je eraf valt – of dat nu vroeg is of laat – doet dat pijn. Het is niet zo dat Ajax op zijn gezicht valt, helemaal niet zelfs, maar wat doet dit een pijn. Weg finale, weg cup met de grote oren...
Ajax mist de finale, maar vier Ajacieden spelen 'm toch. © Pro Shots

Het begon allemaal zo mooi en halverwege was het zelfs prachtig, maar ergens voelde je het ook wel aankomen. Spurs gaf niet zomaar op, Spurs voetbalde tussen de linies door en was eigenlijk constant gevaarlijk. Ieder moment van verslapping kon grote gevolgen hebben.

Die gevolgen bleven lange tijd uit, maar net als in Londen leek Ajax in de tweede helft niet meer op Ajax. Dit neemt niet weg dat er kansen waren. Er waren zeker kansen! Alleen lukte het niet langer om Spurs tegen te houden. En in de laatste minuut capituleerde Ajax dan toch. Alsnog…

Het sprookje is over, het boek is uit. Er volgt geen hoofdstuk finale. Door de plannen voor Madrid kan een streep. Het is pijnlijk, het doet enorm zeer en als een soort zombie moeten we de komende dagen zien door te komen. En het is nog niet klaar. We moeten door, snuiters. We moeten door.

Over een weekje kunnen we concluderen of het fijn was dat er nog een toetje klaarstond. We weten het nu niet. We weten het allemaal even niet meer. Misschien kan frustratie als brandstof dienen voor de laatste twee potjes in de competitie. We hopen het van harte. En we hopen het niet alleen. Het zal moeten. Het moet!

De foto’s zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax