Welke Ajacieden wonnen de laatste drie bekerfinales? - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Welke Ajacieden wonnen de laatste drie bekerfinales?

We zijn druk met de Champions League en de titelstrijd, maar er nadert ook een bekerfinale. Willem II is de tegenstander. Ajax strijdt nog op drie fronten en kan het eerste zilverwaar winnen. Maar goed, zo ver is het nog niet! Tot die tijd moeten we ons zien te vermaken en dat kan prima met een bekerquiz!
Huntelaar krijgen jullie van ons cadeau! © Björn Martens

We hebben een niet al te moeilijke quiz gemaakt, hoewel we er stiekem vanuit gaan dat er hier en daar wel een vakje open blijft omdat je net even niet op de naam van een speler kunt komen. Er zitten toch wel wat ‘oh ja’-namen bij…

Wat precies de bedoeling is? Wij vragen je hieronder om alle Ajaxspelers in te vullen die tijdens de laatste drie gewonnen bekerfinales in actie kwamen. Je ziet vier in plaats van drie kolommen, maar dat komt omdat de bekerfinale in het seizoen 2009/2010 over twee duels werd gespeeld. Ajax won toen thuis met 2-0 van Feyenoord en in De Kuip gaf het Feyenoord met 1-4 een tik op de neus.

De twee andere bekerfinales betreffen die uit de seizoenen 2005/2006 en 2006/2007. In 2006 werd PSV met 2-1 verslagen en een jaar later veroverde Ajax de beker ten koste van AZ. Die strijd werd beslist via een penaltyreeks, nadat er na verlenging nog altijd 1-1 op het scorebord stond.

Maar goed, de vraag is dus: welke spelers kwamen in die vier duels in actie? Je krijgt vijf minuten om dat in te vullen. Succes!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax