Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ziyech beseft: ‘We zijn nu zó dichtbij!’

Het is aftellen, het is afstrepen. Het zijn de laatste loodjes! Nog twee keer negentig minuten en dan zit dit eredivisieseizoen erop. Hakim Ziyech telt ook af en beseft dat zijn ploeg onwijs dichtbij is.
Ziyech was tegen Vitesse belangrijk met zijn openingstreffer. © Pro Shots

De spelmaker was blij met de 4-2-zege op Vitesse en zag zijn naam terug op het scorebord. Sterker nog, Ziyech was verantwoordelijk voor de bevrijdende openingstreffer. Een fraaie ook!

De voorzet van rechts was van Dusan Tadic en Ziyech draaide handig bij zijn directe tegenstander weg. Toen de draai voltooid was, viel de bal goed voor zijn voeten en kon hij de bal in het net laten ploffen.

Een tweede treffer ging aan de neus van de middenvelder voorbij, omdat de VAR buitenspel constateerde. Veel discussie leverde dat niet op. In het stadion zag je Ziyech al met een bedenkelijk gezicht naar de herhalingen op het scherm kijken. Hij leek het al door te hebben. “Op het scherm zag ik wel dat het buitenspel was ja,” erkende hij na afloop tegenover de NOS.

Ajax speelde een dik uur prima tegen Vitesse, maar sloeg daarna een beetje aan het rommelen. Toch was Ziyech dik tevreden. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Sommige wedstrijden kunnen we niet altijd de juiste energie leveren, maar vandaag straalde het er zeker vanaf. We zijn nu zó dichtbij, we weten wat we willen!”

Dichtbij is Ajax zeker en het is zaak om nog even flink door te pakken, weet Ziyech ook. “Het seizoen duurt niet lang meer en wat we nog hebben, dat geven we gewoon. We spelen nog twee competitiewedstrijden, een mooie bekerfinale en hopelijk nog drie Champions League-wedstrijden.”

De eerste wedstrijd die Ajax nu speelt is het uitduel in de halve finale Champions League tegen Tottenham Hotspur. Komend weekeinde is er geen eredivisieprogramma en Ziyech is daar eigenlijk wel blij mee, zo stelt hij desgevraagd. “Ik denk dat het wel even goed is voor ons, omdat wij een heel druk programma hebben.”

Waar gaat het allemaal eindigen… Het blijft nog even flink spannend allemaal.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax