Ten Hag geeft spelers rust na dik verdiende overwinning op Vitesse - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ten Hag geeft spelers rust na dik verdiende overwinning op Vitesse

Erik ten Hag vond de 4-2-zege op Vitesse meer dan verdiend. De komende dagen geeft hij veel basisspelers rust. Vanaf vrijdag gaat het vizier van de selectie op de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.
Ten Hag heeft wel een applausje over voor Ziyech. © Pro Shots

Het seizoen nadert zijn einde en de spelers van Ajax lijken welhaast onvermoeibaar. Ook tegen Vitesse zag Ten Hag een frisse start van zijn ploeg. “We zaten er meteen goed op en hadden het initiatief. We creëerden in de eerste helft zes mogelijkheden.”

“Daarnaast kenden we achterin een momentje, maar daar redde Daley goed. We maken een heel goede goal en hadden de wedstrijd voor rust in het slot moeten gooien. Overtalsituaties moeten een goal zijn.”

Direct na rust zag Ten Hag zijn ploeg uitlopen naar 3-0 en daarop besloot hij een dubbele wissel toe te passen. De wat zieke Nico Tagliafico maakte plaats voor Rasmus Kristensen. “Nico was de afgelopen dagen al niet zo lekker. Dan neem ik geen risico. Hij is verzwakt en zijn krachten vloeiden weg,” aldus de hoofdtrainer.

Omdat de technische staf David Neres op het veld wilde hebben, koos men ervoor om Hakim Ziyech naar de kant te halen. “Ik wisselde Hakim omdat het kon,” aldus de trainer tegen onder meer Ajax Life. “Na die dubbele wissel zag je wel het verband wegvallen toen de spelers achterin doorschoven.”

Hoewel hij ook wat lichtzinnigheid in zijn elftal zag ontstaan, complimenteerde de tukker zijn elftal. “Ze zitten al heel lang in dit ritme. Ook als je 3-0 voorstaat, moet je daar goed mee blijven omgaan. Het is een eis dat tot het einde van het seizoen te blijven volhouden.”

Dat lukte dus niet helemaal, met twee Arnhemse tegentreffers als gevolg. “We maken vier treffers en behalen een dik verdiende overwinning. Ik denk dat de toeschouwers toch weer genoten hebben. Als trainer zie je liever de nul achterin. Daar kunnen we aan blijven werken. Dat blijft erin zitten. Het is goed, maar het moet beter.”

Met het verschuiven van speelronde 33, gaat Ajax een voetballoos weekeinde tegemoet. Het treedt vervolgens dinsdag in Londen aan tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League. “We gaan wat rust inbouwen. Per individu bekijken we wat het beste programma is. Vanaf vrijdag heb ik de volledige groep en gaan we ons richten op Spurs.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax