Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ten Hag ziet Juve versus Ajax niet als David tegen Goliath

De kleine tegen de grote, David tegen Goliath, Ajax tegen Juventus. Wie hoort er niet in het rijtje thuis? Dat is nummer drie! Erik ten Hag denkt dat er geen sprake meer van is dat Ajax tot de kleintjes hoort. De ploeg heeft zich, volgens de trainer, opgewerkt tot een gigant.
Ten Hag doet best een stevige uitspraak. Dat zijn we niet gewend. © Pro Shots

We mogen inmiddels wel spreken van een Europese zegetocht, waarbij vele harten van supporters werden veroverd. Ajax ging pas één keer kopje onder en staat ook in Turijn aan de aftrap met het idee dat er van alles mogelijk is. Er moet gescoord worden om de laatste vier te halen, maar Ajax doet niets liever!

Is een doelpunt maken of zelfs winnen van Juventus een onmogelijke opgave? Nee, zeker niet, aldus Ten Hag. “Aan het begin van het seizoen zou je misschien niet verwachten om tussen deze giganten te staan. Het team heeft zich ontwikkeld en nu kunnen we ons meten met de giganten,” aldus de trainer.

“Wij geloven erin, wij geloven in een resultaat en dinsdag gaan we ervoor. Als je het zo bekijkt, zijn we nu zelf ook een gigant,” spreekt de trainer van Ajax stiekem best grote woorden. Maar als je op overtuigende wijze de kwartfinales van de Champions League bereikt, mag dat natuurlijk best.

De return in de achtste finales werd onvergetelijk, de grote vraag is of een herhaling in Turijn tot de mogelijkheden behoort. Met de voorpret zit het in ieder geval wel goed. “De beleving zoals we die in Bernabéu hadden, die ontstaat vanzelf… Het begon nu na het affluiten van Ajax – Excelsior.”

“De beleving neemt dan langzaam toe, je merkt dat die vibe weer in de ploeg sluip. Je voelt het, het spanningsveld neemt toe. Het is vervolgens zaak om die spanning te koppelen aan de juiste focus en concentratie,” vervolgt Ten Hag tijdens zijn perspraatje.

De trainer heeft ook wel een idee waarom Ajax zich zo goed wist te herpakken, terwijl het kort na de winterstop nog een flinke dip beleefde. “Voetbal is een complexe sport en we kampten met een terugval, maar die was te wijten aan onze mentaliteit. Er was een gebrek in ons bewustzijn.”

“We schakelden een tijdje niet goed om, maar het is gelukt een nieuwe stap voorwaarts te maken. We kunnen weer opbrengen wat er nodig is, we weten weer wat er wordt gevraagd. Verantwoordelijkheid en discipline moeten in een team altijd voorop staan.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax