Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Jong Ajax biedt fijne afleiding en verslaat Go Ahead Eagles

We zijn natuurlijk allemaal met Juventus - Ajax bezig, maar tussen de bedrijven door trad Jong Ajax aan tegen Go Ahead Eagles. De beloftenploeg bood zo de nodige afleiding en won ook nog eens. Met 5-2 maar liefst.
Schuurs was trefzeker vanuit een vrije trap. © Pro Shots

Toeschouwers die op sportpark De Toekomst nog even snel een bakkie koffie aan het halen waren voor de aftrap, zullen even met hun ogen hebben geknipperd toen ze plaatsnamen op de tribune. Er stond toen namelijk al een 1-1-tussenstand op het bord.
 
Het ging dan ook snel, direct na het allereerste fluitsignaal. Heel erg snel zelfs!
 
Dominik Kotarski en Dean Solomons gingen behoorlijk in de fout, waardoor Go Ahead-spits Thomas Verheydt in twee instanties simpel raak kon mikken. De bezoekers uit Deventer waren kennelijk nog in de feestmodus door de snelle voorsprong, want een minuut later was Lassina Traoré alweer verantwoordelijk voor de gelijkmaker.
 
Vlak voor rust verdubbelde Ajax de score. Perr Schuurs schoot zijn tweede treffer van het seizoen vanuit een vrije trap binnen, al miste de muur die Go Ahead Eagles had neergezet wel de nodige specie… De bal ging er ongeveer dwars doorheen.
 
Een kwartier na rust was het de beurt aan de Eagles om de stand gelijk te trekken. Linksback Boy Kemper werd op snelheid afgetroefd door Julian Lelieveld, die na zijn passeeractie een voorzet op maat verstuurde. Verheydt profiteerde dankbaar en tikte zijn tweede van de avond binnen.
 
Maar ja, Go Ahead bleek die ezel die zich tweemaal aan dezelfde steen stoot, want wederom gaf Jong Ajax razendsnel antwoord door ook gelijk te scoren. Danilo Pereira wist een inspeelbal van Ryan Gravenberch te verwerken tot Ajax’ derde treffer: 3-2. Het was alweer de veertiende seizoenstreffer van Danilo.
 
Maar de koek was nog niet op! Noa Lang vond Traoré met een listig steekballetje. De Burkinese aanvaller nam de bal heerlijk mee en werkte vervolgens zijn tweede van de avond over de doellijn. Een paar minuten later scoorde Traoré niet, maar was hij aangever en gunde hij ook Danilo zijn tweede en Ajax’ vijfde treffer.
 
Zo was Jong Ajax – Go Ahead in elk geval een prima afleiding voor de toeschouwers langs het veld om de ergste zenuwen voor Juventus – Ajax een beetje te kanaliseren.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax