Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Frenkie en geschorste Tagliafico mee naar Turijn

Erik ten Hag neemt 22 spelers mee in het vliegtuig naar Turijn voor de return tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Frenkie de Jong is van de partij en ook de geschorste Nico Tagliafico reist af.
Is Frenkie fit genoeg voor Juve? Nico wil sowieso niet thuisblijven! © Pro Shots

Eerder dit jaar was de Argentijn ook al geschorste toen Ajax in Kiev aantrad tegen Dinamo. Tagliafico wilde toen ook graag mee, maar Ten Hag vond het toen beter dat de verdediger even zijn rust pakte.

Dit keer gaat Tagliafico wel mee en daar zal hij blij mee zijn. Hoewel hij evengoed zal nagelbijten, want vanaf de kant heeft hij natuurlijk maar weinig invloed op wat er binnen de lijnen gebeurt.

Alles is echter beter dan de wedstrijd op televisie bekijken, zo liet Tagliafico eerder al tegenover Ajax Life weten. “Ik vind het echt helemaal niets televisie te moeten kijken als mijn ploeg een belangrijke wedstrijd speelt. Ik word daar alleen maar nerveus van.”

Spelen zal Tagliafico dus niet in Turijn, maar hij kan op Italiaanse bodem wel gewoon het trainingsprogramma van Ajax volgen.

Ook Frenkie stapt in het vliegtuig en dat is op zichzelf goed nieuws. De middenvelder ging tegen Excelsior (6-2) al rap naar de kant. Ten Hag zag zijn speler aan zijn hamstring voelen en twijfelde geen moment: wisselen. Uit voorzorg.

Jurgen Ekkelenkamp was toen zijn vervanger. De Ronaldo-gooier maakt plots van alles mee en stapt ook in het vliegtuig.

Hopelijk kan Frenkie dinsdagavond spelen. Ajax traint maandagavond in het stadion van Juventus. Tijdens die sessie zal meer duidelijk worden over de fitheid van de Ajacied.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax