Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Blind moet er niet aan denken om met lege handen te staan

De spanning is bijna ondraaglijk. Ajax maakt nog kans op drie prijzen, maar kan ook zomaar overal naast grijpen. Dat laatste is een doemscenario waar je als Ajaxsupporter niet aan moet denken. Daley Blind deelt dat gevoel.
Het is tot dusver een mooi jaar, maar wat levert het concreet op? © Ajax Images

Nog een bekerfinale, vier eredivisieduels en minimaal een duel in de Champions League. Dan zit het seizoen erop. De vraag is: houden de Ajacieden prijzen in de lucht of staan ze met lege handen?

Dat laatste zou vreselijk zijn. We kijken dit seizoen naar zo’n beetje het beste Ajax sinds vele jaren, waarvan duidelijk is dat de ploeg aan het einde van het seizoen voor een (groot) deel uiteen valt. Grote Europese clubs en topcompetities lokken.

“Voor complimenten alleen doen we het niet,” stelt Blind in het Parool. “We moeten iets tastbaars overhouden aan dit jaar.”

Het is goed te vernemen dat Blind er precies zo instaat als de gemiddelde supporter. Dit Ajax moet de geschiedenisboeken in met een of meerdere prijzen. Lof voor mooi spel is geweldig, maar als je aan het einde van de rit niks tastbaars hebt, dan zou dat eeuwig zonde zijn.

Ajax komt van ver, weet ook Blind. “Bedenk dat we in juli en augustus nog drie voorronden moesten overleven om aan de Champions League mee te kunnen doen. In voorgaande jaren was dat vaak al een brug te ver.”

Als Ajax het klaarspeelt om Juventus pijn te doen, dan kunnen er zomaar nog twee extra wedstrijden bijkomen in het toch al overvolle programma van Ajax. Blind weet dat alles moet meezitten in Turijn, maar kansen zijn er altijd.

“We creëren overal onze kansen en maken goals. Dat gevoel moeten we meenemen. We moeten doen wat we altijd doen: durf en lef tonen. En dan moet het een beetje meezitten: het wedstrijdverloop, het scoreverloop. Net als uit tegen Real Madrid (1-4).

Toen zat alles mee. De eerste Ajaxkans via Hakim Ziyech was gelijk raak en bij Real vielen spelers geblesseerd uit. Kansen benutten, daar zal het toch ook vooral op aankomen. De speelwijze is volgens de verdediger helder. “Iedereen staat erachter en gelooft erin. Naarmate je meer wedstrijden wint, ook de heel zware, groeit dat geloof vanzelf.”

Het seizoen duurt al lang. Heel lang zelfs. En nu komt het einde langzaam in zicht. De apotheose. De Ajacieden moeten nog een paar keer boven zichzelf uitstijgen en dan volgt hopelijk een prachtige ontlading. Blind: “We hebben al veel wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar als je plezier hebt, voel je geen vermoeidheid. Of je drukt die weg.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax