Welke Ajacieden scoorden bij winst op PSV in de Arena? - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Welke Ajacieden scoorden bij winst op PSV in de Arena?

De opdracht voor Ajax is zondag helder: er moet gewonnen worden van PSV. Iets wat in de Johan Cruijff Arena zeker niet vanzelfsprekend is. Het lukte Ajax in de eredivisie slechts zeven keer. Weet jij welke Ajacieden scoorden tijdens die winstpartijen?
Dit was een Ajax - PSV waar we in elk geval heel blij van werden! © Pro Shots

Veel Ajaxsupporters zullen het gevoel nog wel kunnen terughalen uit de begintijd van de Arena. Het lukte maar niet om van PSV te winnen in de nieuwe thuisbasis. Het was echt vreselijk. Er gingen heel wat pijnlijke wedstrijden voorbij, voordat Ajax in seizoen 2003/2004 eindelijk eens in de Arena won van de Eindhovenaren.

Het blijkt ook wel uit de cijfers: Ajax wist in de Arena nog maar zeven keer van PSV te winnen in eredivisieverband sinds de opening van het stadion in seizoen 1996/1997. Dat is 23 jaar geleden, dus een heel beste score behaalde Ajax de laatste jaren niet tegen PSV.

Onder Frank de Boer kende Ajax overigens wel een aardige winstreeks in eigen huis. Achtereenvolgens won Ajax in 2011/2012, 2012/2013 en 2013/2014 van PSV.

Tijdens de winstpartijen van Ajax op PSV in de Arena vielen negentien Amsterdamse treffers te noteren. Precies daarover gaat onze quiz. Kun jij de doelpuntenmakers van de zeven van PSV gewonnen eredivisiewedstrijden in de Arena oplepelen?

Je krijgt vier minuten de tijd.

Oh ja, hopelijk kunnen we na zondag een achtste eredivisiezege van Ajax op PSV aan het totaal in de Arena toevoegen.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax