Noem de 16 laatste spelers die als Ajacied scoorden voor Oranje! - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
2333 keer gelezen

Noem de 16 laatste spelers die als Ajacied scoorden voor Oranje!

Matthijs de Ligt maakte tegen Duitsland zijn allereerste treffer voor het Nederlands elftal. Voor ons reden genoeg om daar een aardig quizje omheen te bedenken. Welke vijftien spelers gingen hem, als contractspeler van Ajax, voor?
De Ligt trof tegen Duitsland voor de eerste keer doel voor Oranje. © Pro Shots

Voor deze opgave moeten we toch al gauw 28 jaar terug in de tijd. Veel spelers die een verleden hebben bij Ajax, scoorden wel voor Oranje, maar pas nadat ze uit Amsterdam waren vertrokken.

Iemand als Nigel de Jong heeft bijvoorbeeld wel een interlandtreffer op zijn naam staan, maar hij maakte deze als speler van Manchester City, dus dan telt het niet. We zoeken spelers die doel troffen voor Oranje als speler van Ajax.

Als hulpmiddeltje hebben we het jaartal erbij gezet waarin de gezochte speler zijn eerste treffer voor Oranje maakte als speler van Ajax. We geven je vier minuutjes de tijd om de zestien namen in te vullen.

Dat moet vast lukken! Succes.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax