Of ga naar de homepage van
884 keer gelezen

Tagliafico onderuit met Argentinië, Ajaxloos Marokko plaatst zich voor Afrika Cup

Nico Tagliafico heeft vrijdagavond met Argentinië in een oefenwedstrijd pijnlijk verloren van Venezuela. Marokko speelde zonder Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui doelpuntloos gelijk tegen Malawi, maar plaatste zich daarmee wel definitief voor de Afrika Cup.
Nico deed negentig minuten mee, maar kon een nederlaag niet voorkomen. © Pro Shots

Voor Argentinië stond de wedstrijd tegen Venezuela in het teken van de terugkeer van Lionel Messi. De sterspeler kwam bijna negen maanden niet in actie voor de nationale ploeg, maar stond in het Wanda Metropolitano in Madrid gewoon weer aan de aftrap. Dat betekende overigens ook dat Tagliafico zijn aanvoerdersband moest afdragen aan de aanvaller van FC Barcelona.

De Argentijnen kwamen al vroeg op achterstand, nadat José Salomón Rondón met een schitterende pass werd weggestuurd en vervolgens overtuigend raak schoot. De ploeg van Lionel Scaloni kreeg enkele kansjes op de gelijkmaker, maar werd verrast toen Jhon Murillo vlak voor rust de 2-0 binnen krulde.

Argentinië mocht dankzij Lautaro Martínez weer even hopen op een goede afloop, maar een makkelijk gegeven penalty voor Venezuela dompelde de Argentijnen definitief in rouw. Zo begint Tagliafico zijn interlandbreak dus met een pijnlijke nederlaag.

Zo’n tienduizend kilometer verderop kwam het Marokko van Ziyech en Mazraoui in actie. Het duo was niet fit genoeg mee te doen en zag hun ploeg doelpuntloos gelijkspelen tegen Malawi. De Atlas Leeuwen hebben zich daarmee definitief geplaatst voor de Afrika Cup.

Donderdag staat Marokko tegenover Argentinië, als er om 20.00 uur wordt afgetrapt voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax