Of ga naar de homepage van
2315 keer gelezen

Overmars over terugkeer Alderweireld en Vertonghen: ‘Nu nog te vroeg’

Marc Overmars onthulde enkele tijd geleden dat hij een lijntje heeft uitgezet naar Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Gewoon om eens te polsen. De verloren zonen keren echter niet op korte termijn terug naar Amsterdam. “Het is nu nog te vroeg,” aldus Overmars.
Wanneer zien we dit duo weer terug in Amsterdam? © Pro Shots

De directeur spelerszaken schoof aan bij Inside Ajax, waar hij een inkijkje gaf in de voorbereidingen op volgend seizoen. Een leegloop dreigt, maar Overmars is vastberaden om dat te voorkomen. “Er zullen zeker nog wel een aantal belangrijke spelers vertrekken, maar dat zullen er niet meer dan vijf zijn.”

Met Daley Blind en Dusan Tadic haalde Ajax twee ervaren spelers in huis. Volgens de voormalig linksbuiten is het niet ondenkbaar dat er weer dat soort type spelers aan de selectie worden toegevoegd. Dat de namen van Alderweireld en Vertonghen dan vallen, is ook niet geheel onlogisch.

De twee Belgen hebben bij Tottenham Hotspur allebei een contract tot de zomer van 2020. Om nog een transfersom voor de verdedigers te vangen, moet Spurs dus komende zomer of winter zaken doen.

Toch denkt Overmars dat het duo niet op korte termijn terugkeert naar Amsterdam. “Die spelers roepen altijd dat ze graag weer terug naar Amsterdam willen komen. Dan ga je ze ook keurig even bellen, maar hoor je toch vaak dat je nog een paar jaar moet wachten.”

“Ik denk dat we in het geval van deze twee spelers even geduld moeten hebben en moeten kijken wat de toekomst brengt. Het is nu nog te vroeg.” Overmars wil overigens ook niet te lang wachten en hoopt dat de verdedigers bij een eventuele terugkeer nog fit en hongerig naar succes zijn.

Of Alderweireld en Vertonghen terugkeren, zal de toekomt uitwijzen. Overmars heeft in ieder geval het volste vertrouwen in het samenstellen van een goede selectie voor volgend seizoen. “Ik zie een uitdaging om goede vervangers te halen. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben er ook niet bang voor.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax