Of ga naar de homepage van
3017 keer gelezen

Tagliafico stipt vermoeidheid en andere interessante zaken aan

Er gebeuren ook tijdens een interlandperiode zaken met Ajaxperspectief. Veel Ajacieden vliegen uit en praten bij met de media in hun moedertaal, wat weer interessante zaken kan opleveren. Zo stuiten we op een boeiende uitspraak van Nico Tagliafico over vermoeidheid. En meer.
Tagliafico gaat altijd voorop in de strijd, ook in Bernabéu. © Pro Shots

De Ajacieden hebben al vanaf de eerste week van het seizoen een druk programma. Aan de ene kant is dat natuurlijk alleen maar fijn, aan de andere kant brengt het ook wel wat problemen met zich mee. Hoe fris was Ajax nog toen het aantrad tegen AZ (1-0)?

“We strijden nog steeds op drie verschillende fronten en dat is echt niet zo simpel als het soms lijkt. We hebben maar een smalle selectie en daardoor ligt vermoeidheid op de loer,” aldus Tagliafico tegenover El Mundo Deportivo.

Erik ten Hag gaat er juist altijd prat op dat Ajax zestien basisspelers heeft, maar zo ziet Tagliafico het blijkbaar niet. Telkens als er dit seizoen een basisspeler wegviel, lieten problemen niet lang op zich wachten. Mede daardoor leed Ajax enkele pijnlijke nederlagen.

Hoe dan ook, Ajax strijdt medio april met Juventus om een ticket in de halve finales van de Champions League. Daar kijkt de linksachter naar uit, al beseft hij ergens ook dat Ajax wat mazzel heeft gehad, zelfs in Bernabéu. “Als Varane in de openingsfase niet tegen de lat, maar raak had gekopt, was het misschien heel anders gelopen.”

Het liep zoals het liep en Ajax boekte met 1-4 tegen Real Madrid een van zijn mooiste Europese overwinningen uit de recente geschiedenis. “Het was de perfecte wedstrijd voor ons, ook omdat we precies wisten welke taak we moesten uitvoeren. Daardoor blijf je kalm, ook na het maken van een fout, omdat je alleen maar hoeft uit te voeren wat je dagelijks al doet tijdens de trainingen,” aldus Tagliafico.

De Argentijn groeide uit tot gewaardeerd international en speelde sinds zijn transfer naar Ajax grote wedstrijden op allerlei podia. En binnenkort mag de parttime-teamgenoot van Lionel Messi het dus opnemen tegen Cristiano Ronaldo. Hij heeft een idee hoe Ronaldo gestopt kan worden.

“Je moet niet naar één speler kijken, we moeten als team samenwerken om Ronaldo te beteugelen. We moeten hem uitschakelen juist door onze eigen wapens te gebruiken: balbezit nemen en controle over de wedstrijd krijgen. En dat 180 minuten lang. Nee, gemakkelijk wordt dat niet. Je moet heel goed nadenken welke strategie je op zulke momenten toepast.”

Ook Tagliafico is op de hoogte van de vergelijkingen die worden gemaakt tussen de huidige selectie en het laatste gouden Ajax van halverwege de jaren negentig. Hij denkt dat er iets te veel zaken naar boven worden afgerond, maar stel nu dat je bij de laatste vier komt…

“We kunnen geen vergelijkingen maken tussen 1995 en nu. Het enige dat we kunnen doen, is proberen om zo ver mogelijk te komen en ondertussen genieten van waar we mee bezig zijn,” vindt Tagliafico. “We zijn met deze jonge ploeg al ver gekomen in de Champions League, die wordt gedomineerd door geld. En dat is precies waarom de filosofie van Ajax mij zo aanspreekt: met jonge spelers en een goed plan kun je fantastische dingen doen, zoals Real verslaan.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax