Of ga naar de homepage van
Zeg nou zelf, nu krijg je vanzelf zin om te voetballen! © Pro Shots
Video
1544 keer gelezen

Johan Cruijff Arena geeft tof inkijkje in verzorging grasmat

De Johan Cruijff Arena en de KNVB onderzoeken of het systeem dat de grasmat van het stadion in de gaten houdt ook geschikt is voor andere clubs in het Nederlandse betaald voetbal.

Het grasmatsysteem van de Arena is volgens beide partijen uniek in de wereld. Met behulp van data uit speciale sensoren in de grasmat en metingen door het speciale grasteam registreert het grasmatsysteem 24 uur per dag de gezondheid en kwaliteit van het veld. Zo weten de verzorgers precies wanneer de grasmat voeding, licht of water nodig heeft. 

Hoe een en ander precies in elkaar steekt licht de Arena toe in bovenstaande toffe video. Het is aardig om deze eens te bekijken, om te zien wat er allemaal bij het verzorgen van het speelveld komt kijken.

Onder de mat liggen in elk geval vijftien sensoren die de kwaliteit van de bodem in de gaten houden waarop het gras moet groeien. Daarnaast houdt een heus weerstation op het veld en vier stuks in het dak het groeiklimaat bij.

Lichtsensoren op het dak en op het veld leggen vast of er voldoende licht op het gras komt. Bij elke maaibeurt wordt een scan van de grasmat gemaakt om de activiteit van de groei te meten. Hierbij worden ook de hoeveelheid grassprieten per oppervlakte gecontroleerd en beschadigde plekken gespot.

Via een webcam kan 24 uur per dag de grasmat worden gecontroleerd. Nou ja, meer dus in bovenstaande video!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax