Of ga naar de homepage van
653 keer gelezen

Spelersvakbond pleit voor onafhankelijke arts bij hoofdletsel

Koppen tegen elkaar? Het gebeurt nogal eens tijdens voetbalwedstrijden. Zo’n botsing kan flinke gevolgen hebben en daarom wil spelersvakbond FIFpro dat een onafhankelijk arts een oordeel velt als een voetballer tijdens een duel symptomen van een hersenschudding vertoont.
FIFpro ziet in bovenstaande situatie graag dat een onafhankelijk arts meekijkt. © Pro Shots

De vakbond stelt daarmee dat de gezondheid van spelers altijd voorop moet staan. Deze vlieger ging woensdag tijdens het Champions League-duel tussen Olympique Lyon en FC Barcelona niet op, zo vindt FIFpro.

Lyon-doelman Anthony Lopes blesseerde zich aan zijn hoofd, maar bleef toch nog dik elf minuten in zijn hok staan, alvorens hij dan toch naar de kant ging voor vervanging. De spelersvakbond vraagt zich af of dat allemaal wel verantwoord is.

Nu kijkt een clubarts ter plekke op het veld of een speler door kan, maar de FIFpro pleit er nu dus voor om een onafhankelijk arts een oordeel te laten vellen.

“Opnieuw is gebleken dat het huidige protocol bij hoofdblessures in het voetbal niet goed werkt,” zo verklaart FIFpro tegenover persbureau Reuters. “De gezondheid van spelers komt daarmee serieus in gevaar.” De belangenbehartiger van de spelers vraagt zich hardop af of een clubarts wel louter naar de belangen van de speler kijkt.

De vakbond wil ook dat clubs tijdelijk een andere speler kunnen opstellen, zodat kan worden gecontroleerd of er daadwerkelijk sprake is van een hersenschudding. Volgens Uefa-regelgeving kan de arbiter bij hoofdletsel de wedstrijd maximaal drie minuten stilleggen, zodat een arts een blik kan werpen op de geblesseerde speler.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax