Of ga naar de homepage van
585 keer gelezen

Tadic blij dat Ajax ook eens lelijk weet te winnen

Ajax speelt veel wedstrijden en dan kun je je zomaar verslikken in een inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. Gelukkig gebeurde dat niet, want invaller Noa Lang legde de bal vlak voor tijd met gevoel op het hoofd van Daley Blind. Het kind van de club kopte de verlossende 2-1 achter doelman Diederik Boer. "Ugly and nice," vond Dusan Tadic.
'Ugly and nice,' zo beschreef Tadic de pot tegen PEC. © Pro Shots

Zwijnen. Dat is wat Ajax deed op de woensdagavond. De eerste helft was het de bovenliggende partij, maar in de tweede helft ging het niveau steeds verder naar beneden. Sterker nog: toen Vito van Crooy de 1-1 maakte, trok het bloed uit onze gezichten weg.

Het zal toch niet…? Nee toch…? Nee! Ajax deed eindelijk eens waar ze in Eindhoven patent op hebben: scoren in de allerlaatste minuten. Zo werd alsnog die vreselijk belangrijke driepunter veiliggesteld.

Tadic, de maker van de openingstreffer, verscheen na afloop met een glimlach voor de camera van Fox Sports. De Serviër beaamde volmondig dat het een slechte pot was.

“Ja, dat weten we. Er waren een paar blessures. Ziyech en Frenkie zijn belangrijk voor ons spel. Er waren ook spelers die vandaag wel speelden, maar die ook pijntjes hadden. Het zegt iets over hun mentaliteit dat ze toch op het veld stonden vandaag.”

De opluchting was duidelijk zichtbaar bij Tadic. “We winnen lelijk. Eindelijk. Soms is dat nodig, want Ajax wint vaak mooi en met veel doelpunten. Dat is ook wat we willen, maar soms moet je eens winnen zoals we tegen PEC hebben gedaan. Vaak is het PSV dat op het laatste moment alsnog weet te winnen. Dit is heel erg goed voor ons en het geeft een goed gevoel.”

Toch was Tadic zich ervan bewust dat Ajax zichzelf gedurende de wedstrijd in een benauwde situatie manoeuvreerde. “We creëerden de eerste helft vier of vijf kansen en dan moeten we er meer maken. Dan was het klaar geweest.”

Dat gebeurde niet, maar om met de woorden van Tadic af te sluiten: “This was very ugly and very nice.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax