Of ga naar de homepage van
1189 keer gelezen

Ajax begint met 5,6 procent kans aan return in Bernabéu

Er werden Ajax best goede kansen toegedicht op een resultaat tegen Real Madrid en het lukte inderdaad bijna, maar de Spanjaarden ontsnapten alsnog. Dit heeft gevolgen voor de kansen op een kwartfinaleplek in de Champions League. De kans is nog slechts 5,6 procent dat Ajax de laatste acht haalt.
Dolberg had de kansen van Ajax nog een boost kunnen geven. © Pro Shots

Er werd na het openen van de balletjes gesproken over de ‘meest gunstige loting’ en dat klinkt misschien gek na een koppeling met de winnaar van de laatste drie toernooien, maar we hebben Real ook wel eens zien domineren in de Johan Cruijff Arena.

Van domineren was woensdag zeker geen sprake. Of, nou ja, in feite domineerde Ajax de eerste helft en was het ook na rust niet de mindere ploeg. Maar het stond wel twee goals toe. Misschien dat er zonder VAR-ingreep uiteindelijk geen 1-2 op het scorebord had gestaan…

Maar ja, die 1-2 stond er wel en dat heeft flinke gevolgen. De opdracht voor de return liegt er niet om: minimaal twee keer scoren in Bernabéu. Daarna becijferden de mannen van Gracenote dat Ajax nog slechts 5,6 procent kans maakt om de volgende ronde te bereiken. De kansberekening is toegepast door onder meer te kijken naar onderlinge resultaten uit het verleden.

Het is geen compleet onmogelijke opdracht, zoals CSKA Moskou in december aantoonde door zelfs met 0-3 te winnen, maar gemakkelijk wordt het uiteraard niet. Vandaar dat de kansen van Ajax op 5,6 procent worden geschat. Als je van een wedje houdt, doe je er goed aan dinsdag 5 maart op Ajax in te zetten.

Overigens is het best apart om vast te stellen dat Borussia Dortmund ondanks een 3-0-nederlaag tegen Tottenham Hotspur, weliswaar in een uitwedstrijd, nog altijd 0,2 procentpunt kans meer maakt op de kwartfinales dan Ajax na een minimale verliespartij.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax