Noem alle doelpuntenmakers van Ajax tegen Real Madrid! - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
1437 keer gelezen

Noem alle doelpuntenmakers van Ajax tegen Real Madrid!

Ajax en Real Madrid troffen elkaar in het verleden twaalf keer en dus staat nummer dertien woensdag op het programma. In al die ontmoetingen wist Ajax tienmaal doel te treffen en de vraag is of jij de tien doelpuntenmakers weet te benoemen. Quiz!
Babel aan de bal tegen Real, toen Ajax met 4-1 verloor in Amsterdam. © Pro Shots

De eerste ontmoeting tussen Ajax en Real dateert uit het seizoen 1967/1968 en daarvoor moeten we dus flink ver terug in de tijd. Het werd toen 1-1 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Welke Ajacied er toen scoorde vertellen we niet, want het is nu juist de bedoeling dat jij die naam hieronder invult. 

Wel was die 1-1 het enige gelijkspel tussen beide ploegen. De andere elf ontmoetingen kenden telkens een winnaar. Ajax trok viermaal aan het langste eind en de Spanjaarden liefst zeven keer. De laatste keer dat Ajax tot scoren kwam, was in Santiago Bernabéu in het seizoen 2012/2013. Het was een eretreffer, want Ajax ging met 4-1 kopje onder.

Tijdens alle confrontaties tussen beide teams kwam Real in totaal tot 24 doelpunten. Bij Ajax stokte de teller op 10. Precies daarover gaat nu onze quiz, want wij zijn benieuwd of jij de tien Ajacieden kunt noemen die tegen ‘de Koninklijke’ tot scoren kwamen.

Je krijgt van ons vier minuutjes de tijd. Dat is niet heel veel, maar het rijtje namen is dan ook niet zo heel erg lang.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax