Of ga naar de homepage van
747 keer gelezen

Minuut stilte voor Sala kort voor aftrap Ajax – Real Madrid

Het treffen tussen Ajax en Real Madrid wordt woensdag voorafgegaan door een minuut stilte. Dit maakte de Uefa bekend. De Europese voetbalbond wil op deze manier een teken van respect laten uitgaan naar de verongelukte spits Emiliano Sala (28).
De supporters van Nantes verkeren al weken in schok. © Pro Shots

Sala stapte tijdens de winterse transferperiode over van FC Nantes naar Cardiff City, maar na het regelen van laatste zaken in Frankrijk stortte zijn vliegtuig neer onderweg naar zijn nieuwe club. De schrik was groot en pas twee weken later werd het toestel in Het Kanaal gevonden.

Het lichaam van Sala is inmiddels geïdentificeerd, waarna de echte rouw kon beginnen. Tot het moment dat de Argentijn werd gevonden, hield de familie een beetje hoop en wilde het liever nog geen minuut stilte of het dragen van rouwbanden. De piloot is overigens nog altijd niet gevonden.

Het drama rond Sala is ook de Uefa niet ontgaan en nu de Europese competities worden hervat, vindt de bond het gepast om ook op internationaal niveau stil te staan bij deze tragedie. Voor aanvang van alle wedstrijden in de Champions League en Europa League wordt een minuut stilte in acht genomen.

De betreffende clubs kunnen ervoor kiezen om een rouwband te dragen, maar dat is niet verplicht.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax