Welke Ajacieden scoorden zonder uitpubliek in De Kuip? - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
2293 keer gelezen

Welke Ajacieden scoorden zonder uitpubliek in De Kuip?

Ajax reist zondag af richting De Kuip. Helaas wederom zonder uitsupporters. Het wordt de tiende eredivisie-klassieker in Rotterdam, waarbij het uitvak 'leeg' blijft. In die wedstrijden werd veel gescoord door Ajaxspelers, maar bleef het stil. Daarover gaat onze quiz!
Toen Sarpong scoorde in De Kuip kon het uitvak nog juichen... © Pro Shots

Wie als Ajaxsupporter wel eens tijdens een klassieker in De Kuip is geweest terwijl hij niet welkom was weet precies hoe het gaat: als Ajax scoort, dan valt De Kuip volledig stil. En dat is een vreemde gewaarwording. Surrealistisch bijna. Je ziet spelers van Ajax op het veld juichen, maar ondertussen kun je zowat een speld horen vallen.

Wij hopen nog altijd dat er snel een einde komt aan het verbod op uitsupporters en dat die van Feyenoord weer spoedig welkom zijn in Amsterdam en die van Ajax in Rotterdam. En vooral ook dat de dingen dan normaal verlopen. Tot het zover is hopen we natuurlijk dat Ajax De Kuip stil speelt, te beginnen komende zondag.

Je bent geneigd te zeggen dat het mooi en leuk is om De Kuip stil te spelen, maar wij geven toch de voorkeur aan een uitvak dat volledig uit zijn dak gaat.

De laatste keer dat dit gebeurde was 21 september 2008. Het werd toen 2-2 en Klaas Jan Huntelaar en Jeffrey Sarpong maakten de treffers, waardoor Ajaxsupporters in Rotterdam konden juichen. Het was de laatste keer.

Daarna scoorden nog veel spelers van Ajax in De Kuip tijdens eredivisieduels. Maar wie waren dat? Kun jij de namen en treffers nog terughalen? Je krijgt vijf minuten de tijd. Succes!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax