Of ga naar de homepage van
1052 keer gelezen

Ten Hag neemt Sinkgraven in bescherming: ‘Speelde naar behoren’

Uitgerekend op de dag dat Ajax eindelijk weer eens koploper kon worden, moesten er noodgedwongen wat wijzigingen worden doorgevoerd in de defensie. Was het daarom dat sc Heerenveen vier keer scoorde uit vijf kansen? Erik ten Hag houdt een slag om de arm.
Sinkgraven was zondag nog duidelijk zoekende. © Pro Shots

Daley Sinkgraven was een van de nieuwe gezichten achterin. Hij verving de geblesseerde Nico Tagliafico, die kampte met knieklachten. En ook stond niet Andre Onana, maar Kostas Lamprou op doel. Dat mag bekend zijn.

Net als tegen FC Utrecht zag Sinkgraven er niet goed uit bij minimaal één tegendoelpunt. We hadden sowieso wat moeite om de oude Sinkgraven te spotten. De linksachter van dienst heeft een flinke historie met knieblessures en lijkt nog niet helemaal terug.

“Hij heeft zeker naar behoren gespeeld,” horen we Ten Hag echter opmerken in gesprek met Ajax TV. De trainer neemt zijn pupil in bescherming. “Natuurlijk geldt ook voor hem: als het team 4-4 speelt, gaan er in de afstemming dingen verkeerd.”

“En Daley is natuurlijk niet helemaal nieuw, maar in dit team is hij wel nieuw. De finetuning en afstemming is nu misschien net even anders dan toen-ie nog speelde, daarom moet hij weer even inkomen. De impulsen en prikkels van Daley kunnen we goed gebruiken.”

Overigens viel Sinkgraven ook tijdens Ajax – Heerenveen weer uit, maar we horen er verder niets over. Het zal dus wel kramp zijn geweest.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax