Of ga naar de homepage van
1501 keer gelezen

Stoeltje 63: Bam

Het was wel duidelijk. Bij rust 3-1 voor tegen Heerenveen. Niet alleen de rest van het potje, ook de rest van de winter en de lente waren slechts een formaliteit. Ajax waande zich kampioen, bekerwinnaar en minstens kwartfinalist in de Champions League. Die suffe eredivisie was voor de Amsterdammers eigenlijk geen uitdaging meer.
De gemiste pingel van Tadic blijkt een dure... © Pro Shots

De realiteit bleek drie kwartier later toch wat anders. Nog even en het is duizend dagen geleden dat de Amsterdammers voor het laatst bovenaan stonden. Aan FC Emmen lag het niet, eerder aan Heerenveen. Maar er moet toch vooral wat met de Ajacieden aan de hand zijn.

Dat Tadic die penalty miste, leek me aanvankelijk niet zo erg. Een monsternederlaag gunde ik die Friezen niet. Dat het dan nog 4-4 wordt, is haast slapstick. Daar zou je de tweede keeper de schuld van kunnen geven. Je kunt ook zeggen dat Heerenveen het goed heeft gedaan. Ze zijn er voor blijven gaan. Tot in blessuretijd.

De goal van Huntelaar was als matchwinnaar prachtig geweest. De oude krijger die zijn wissel bewijst. De opluchting golfde door het stadion. We voelden ons haast weer als vlak voor rust.

Wie weet was er ook te veel zelfvertrouwen en is dit deukje nodig voor wat extra motivatie

Lullig dat de 4-4 dan nog moet vallen. Oneerlijk naar het mooiste scenario toe. Nu is de competitie dus hervat met een domper. Toch heeft Ajax het nog helemaal in eigen hand. Wie weet was er ook te veel zelfvertrouwen en is dit deukje nodig voor wat extra motivatie. Van een andere soort dan concurrent PSV dat gelijk weet te spelen in Drenthe. De competitie is ook in 2019 direct spannend.

4-4. Het klinkt haast meer als de uitslag van de Fun Games. Het is in ieder geval een interessante voorbode voor het komende bekerpotje. Tegen Heerenveen, in de Johan Cruijff Arena. Het was mooi geweest als dit weekeinde was afgesloten met penalty’s. Dat dit de bekereditie was. Zodat we donderdag gewoon weer voor drie competitiepunten kunnen gaan. Al had de keeperssituatie Ajax waarschijnlijk niet in de beker gehouden.

Hoe het ook zij. Het affiche van donderdag is er niet minder aantrekkelijk om geworden. Met komend weekeinde de Rotterdamse versie van de klassieker. We zijn weer begonnen.

Heerlijk frustrerend.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax