Of ga naar de homepage van
3083 keer gelezen

Sinkgraven vervanger Tagliafico en vertrokken Wöber?

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Heerenveen-thuis vertelde Erik ten Hag dat Nico Tagliafico een knieblessure heeft en zondag niet inzetbaar is. Max Wöber is vertrokken. Wat nu?
Door het vertrek van Wöber en een blessure van Tagliafico, lonkt een basisplaats voor Sinkgraven. © Pro Shots

Ten Hag hoopt dat de Argentijnse linkerverdediger volgende week weer bij de groep kan aansluiten, wanneer Ajax in de beker wederom Heerenveen treft en drie dagen later de klassieker op de stoep staat.

Maar goed, eerst komende zondag. Normaal gesproken zou Ten Hag bij de afwezigheid van Tagliafico wellicht gedacht hebben aan Wöber, maar die zit inmiddels in Spanje. Reden genoeg om de trainer hiernaar te vragen.

Erik, hoe reageerde de spelersgroep op het vertrek van Wöber?
“Max lag heel erg goed in de groep. Ze hadden een prima band met elkaar, dus dan is het altijd een gemis als zo iemand gaat. Maar ze gunnen het hem ook, want hij gaat naar een prachtige competitie en Sevilla is een heel mooie club.”

Wöber was als linkspoot toch erg belangrijk in Kiev, München, Athene en Utrecht. In hoeverre ga je hem missen?
“Hij heeft op belangrijke momenten vaak zijn rol gespeeld, maar het is natuurlijk ook zo dat Daley Sinkgraven weer fit is. Met Lisandro Magallán hebben we nog een centrale verdediger aangetrokken. Dan kijk je naar het totale plaatje en het perspectief voor een speler. Als dan zo’n kans voorbij komt, dan moet je het de speler gunnen.”

Sinkgraven speelt dus zondag?
“Dat zou kunnen, maar dat vertel ik eerst aan mijn spelers. We hebben ook andere opties. We kunnen daar ook met Daley Blind spelen en we speelden daar met Noussair Mazraoui in Amerika en die deed dat uitstekend.”

Ten Hag maakte verder bekend dat de inzetbaarheid van Andre Onana tegen de Friezen onzeker is. De doelman ging vrijdag ziek richting huis. “Hij heeft hoofdpijn en voelde zich niet in staat om te trainen,” vertelde de trainer. “Maar we hebben nog twee dagen en er is alle kans op herstel.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax