Of ga naar de homepage van
1673 keer gelezen

Ten Hag wil vechten voor langer verblijf Neres

Erik ten Hag is niet van plan om mee te werken aan een winters vertrek van David Neres. De Ajaxtrainer wil de spelersgroep bij elkaar houden en ziet de Braziliaan als een belangrijk onderdeel van de selectie.
Het zijn spannende dagen voor Ajax. © Pro Shots

Voor Neres ligt een ongekend hoog bod van het Chinese Guangzhou Evergrande op tafel. Het zou gaan om een slordige 43 miljoen euro. Het leek er zelfs even op dat de komst van Diego Lainez de deur voor Neres had opengezet, maar de Mexicaanse aanvaller koos uiteindelijk voor Betis Sevilla.

Als het aan Ten Hag ligt, dan wordt die open deur dus weer gesloten. “We willen de kern van de groep bij elkaar houden. Neres is daar zeker onderdeel van. Hij is een belangrijke speler voor ons en we hebben hem nodig. Hij mag niet weg,” zegt de oefenmeester stellig tegen VTBL.

Ten Hag is dus niet van plan om Neres zomaar te laten gaan. “We zullen voor hem vechten en hij moet hier blijven. Het is gewoon niet makkelijk om in de winter vervangers te vinden die in de groep passen, er direct staan en een bijdrage kunnen leveren om het doel wat we hebben te realiseren.”

Toch weet de Ajaxtrainer ook dat een vertrek van Neres niet volledig is uitgesloten. “Soms komen er processen op gang die niet te stoppen zijn. Bij een transfer zijn meerdere partijen betrokken, waar je niet altijd invloed op hebt.”

Waar een transfer van Neres dus nog onzeker is, heeft Max Wöber Ajax inmiddels definitief verlaten. De verdediger keert de club tussentijds de rug toe en vertrekt naar Sevilla. Ten Hag: “Gezien het perspectief dat hij bij ons had, moesten we het hem gunnen. We hebben goede verdedigers en zijn goed bezet. Als dit dan voorbij komt, dan moet je zo’n jongen dat gunnen.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax