Of ga naar de homepage van
1386 keer gelezen

Kogel door de kerk: Wöber vertrekt naar Sevilla FC

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel dan ook echt door de kerk. Maximilian Wöber keert Ajax tussentijds de rug toe en vertrekt naar de Primera Division.
Verovert der Max in Spanje wel een basisplaats? © Pro Shots

De nog altijd pas twintigjarige linkspoot tekent bij de huidige nummer drie van Spanje en dat levert Ajax een transfersom op van 10,5 miljoen euro. Dit bedrag kan nog oplopen naar 11 miljoen euro.

De Oostenrijkse international verhuist daarmee per direct naar het prachtige Estadio Amón Sánchez Pizjuán, waar hij hoopt wel een basisplek te kunnen veroveren. Een aardige uitdaging toch ook.

Wöber is geen onbetwiste basisspeler geworden in Amsterdam en er is ook geen aanleiding te denken dat hij dat op korte termijn zal worden. Toch was de verdediger dit seizoen al op meerdere momenten belangrijk.

Op momenten dat het nodig was stond Wöber er in belangrijke uitwedstrijden in Kiev, München, Athene en Utrecht. In Kiev en Utrecht stond hij op de linksbackpositie en verving hij Nico Tagliafico. In de Domstad koos Ten Hag voor de snelheid van Wöber op die positie tegenover de pijlsnelle Gyrano Kerk.

Ajax contracteerde Wöber in de zomer van 2017 en nam de verdediger destijds over van Rapid Wien. Wöber had in Amsterdam nog een contract tot en met 30 juni 2021. In totaal speelde hij 39 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en kwam daarin één keer tot scoren.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax