Of ga naar de homepage van
5960 keer gelezen

Geldboete Ajax en Europese schorsing Wöber

Weten jullie nog hoe Max Wöber Bayern-middenvelder Leon Goretzka hard ondersteboven tackelde in de Johan Cruijff Arena? Dat leverde de Oostenrijker rood op, maar nu ook een straf van de Uefa.
Der Max heeft al snel spijt van zijn overtreding, maar moet toch vertrekken. © Pro Shots

Wöber kreeg direct na zijn wilde charge al de rode kaart voorgeschoteld in de thuiswedstrijd met de Duitsers, die in 3-3 eindigde. Er was geen discussie over mogelijk: dit was een terechte straf.

Ook Thomas Müller kreeg in die pot een rode prent na een dwaze karate overtreding op Nico Tagliafico, waarbij hij zowat hoofd en romp van elkaar scheidde.
 
Maar goed, terug naar Wöber: de tuchtcommissie van de Uefa schorst de Ajaxverdediger dus voor twee wedstrijden in Europees verband.
 
Of Ajax veel last van die schorsing gaat hebben is nog maar de vraag, aangezien Wöber hard op weg is richting de uitgang. Een tussentijdse transfer naar Sevilla, de huidige nummer drie van Spanje, is zeer dichtbij.
 
Ajax kreeg van de Europese voetbalbond overigens ook een boete van 20.000 euro. In hetzelfde duel werden bij een hoekvlag voorwerpen op het veld gegooid door Ajaxsupporters. De club mag nu opdraaien voor het slechte gedrag van een paar lieden die hun emoties niet de baas waren…

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax