Of ga naar de homepage van
5099 keer gelezen

Lainez hapt niet en kiest het haakje van Betis Sevilla…

De afgelopen weken werd Diego Lainez regelmatig in één adem genoemd met Ajax. Er was al een akkoord tussen diens werkgever Club América en Ajax, maar de aanvaller kiest voor een avontuur bij Betis Sevilla.
Lainez, hier nog in actie voor Club América. Het talent komt niet naar Ajax. © Pro Shots

Ajax zit duidelijk niet stil met het oog op de selectie voor volgend seizoen en was vast van plan om Lainez per direct te contracteren. Het duurde echter lang. Heel lang. Ondanks alle inspanningen was er steeds uitstel en nu is er dus afstel. Ajax grijpt naast Lainez.

De komst van Lainez zou zelfs de deur voor David Neres openzetten. Voor de Braziliaan ligt een bod van het Chinese Guangzhou Evergrande op tafel. Het zou gaan om een ongekend hoog bedrag van 43 miljoen euro.

Nu Lainez kiest voor zijn ontwikkeling in de Primera Division is de kans flink geslonken dat Ajax Neres nog deze winterstop laat gaan, maar je durft deze dagen niks met zekerheid te zeggen.

Na de komst van Lisandro Magallán en Lassina Traoré had de Mexicaanse Lainez de derde winteraankoop van Ajax moeten worden.

De pijlsnelle achttienjarige aanvaller, die goed uit de voeten kan op beide vleugels, leek lang op weg naar de Johan Cruijff Arena. Betis Sevilla was echter volhardend in het transferspel, wist de jongeling te verleiden en trekt dus aan het langste eind.

De slechts 1 meter 67 hoge dribbelaar wordt gezien als een van de grootste talenten van Mexico en heeft ook al twee interlands op zijn naam staan. In diverse filmpjes zien we dat de trukendoos soms flink opengaat en dat het met zijn balvaardigheid allemaal dik in orde is.

Het is altijd gevaarlijk om af te gaan op internetfilmpjes, maar dat wat we zagen, maakte in elk geval nieuwsgierig. Er was Ajax veel aan gelegen om de aanvaller te contracteren, maar net als eerder bij Richarlison grijpt Ajax net mis.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax