Of ga naar de homepage van
9051 keer gelezen

Onze top 5 toffe momenten van de eerste seizoenshelft!

Het is de tijd van het jaar waarin het allemaal draait om lijstjes, dus doen we niet flauw en komen ook met een lijstje. Een top 5 van mooie Ajaxmomenten uit de eerste seizoenshelft die we beslist niet snel vergeten!
Het ging hard in München. Heel hard. Heel erg hard! © Ajax Life

Plek 5: Three litte birds als opbouw naar treffer Nico tegen AEK Athene
Soms voel je iets veranderen in een wedstrijd en tijdens de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen AEK Athene maakten we dat op een wel heel toffe manier mee!

Ajax zocht tegen de Grieken in de eerste helft nog naar de juiste afstelling, maar die werd niet gelijk gevonden. Terwijl de spelers de kleedkamer met een 0-0-tussenstand opzochten, kwam Ky-Mani Marley binnen de lijnen om samen met de supporters ‘Three Little Birds’ te zingen.

De invloed van Marley miste zijn invloed niet… Don’t worry, everything’s gonna be alright! Er ontstond een onwijs bijzondere sfeer in het stadion. Alsof het ook echt goed zou komen. De Ajaxsupporters zongen het nummer massaal mee en gingen daarmee door toen de tweede helft in gang werd gezet.

De supporters konden het liedje niet afmaken, want er moest gejuicht worden. Dankzij de openingstreffer van Nico Tagliafico. De ban was gebroken en Ajax zou daarna nog twee maal scoren en de groepsfase van de CL starten met een 3-0-zege.

Don’t worry. En zo is het.

Plek 4: Zinderende sfeer in Arena stuwt Ajax vooruit tegen Dinamo Kiev
Aan het halen van die groepsfase gaat natuurlijk wel wat vooraf. Ajax overleefde de voorronden tegen Sturm Graz en Standard Luik en staat daarmee op de drempel van de Champions League.

Een dubbele ontmoeting met Dinamo Kiev moet uitwijzen of Ajax in de koker gaat voor de CL-loting. Wederom speelt het publiek een fijne rol bij het succes. Dat begint anderhalf uur voor de wedstrijd al met een heerlijke entrada bij het stadion.

De spanning is vooraf dan ook enorm voelbaar rond en in de Johan Cruijff Arena. Het wordt een magisch avondje. Er ontstaat een sfeer die vergelijkbaar is met Olympique Lyon-thuis (4-1), in het jaar waarin het Ajax van Peter Bosz de Europa League-finale haalde.

Het publiek zit er vooraf al lekker in, maar als Donny van de Beek al in de tweede minuut raak prikt, gaat het pas echt volledig los. Totale vreemden vliegen elkaar in de armen.

Gaan we het dan echt weer een keertje halen? Overleeft Ajax drie voorronden…? Dinamo Kiev scoort nog wel, maar dat doen Hakim Ziyech en Dusan Tadic ook. Na het laatste fluitsignaal staat een dik verdiende 3-1-zege op het scorebord. Het is feest in het stadion, maar toch is Ajax er nog niet.

Er is wel een belangrijke basis voor succes gelegd. Een week later knokt Ajax zich definitief naar de groepsfase van het kampioenenbal door Dinamo Kiev in eigen huis op 0-0 te houden.

Plek 3: Ten Hag beleeft finest hour in Lissabon
We kunnen gerust stellen dat Ten Hag veel scepsis moest overwinnen om steun te krijgen van het merendeel van de Ajaxsupporters. Daarom kunnen we in deze top 5 niet heen om het moment waarop de trainer plots de waardering kreeg vanuit het uitvak in Estadio da Luz.

Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen Benfica en de trainer liep rond 22.30 uur plaatselijke tijd richting het uitvak om de supporters te bedanken. Wellicht tot zijn eigen verbazing werd hij toegezongen door het overgrote deel van de supporters.

De loftuitingen aan het adres van Ten Hag hebben alles te maken met de ongeslagen reeks die Ajax neerzet dit seizoen tijdens de Europese campagne.

Een paar weken na het gelijkspel in Portugal speelt Ajax zich definitief bij de laatste zestien van de Champions League door AEK in eigen huis met 2-0 te verslaan. De laatste groepswedstrijd, thuis tegen Bayern München (3-3), heeft dan ook alles weg van een galaduel.

Plek 2: Late goal Nous en afterparty op tribunes na Benfica-thuis
Ajax wint in de aller-, aller-, allerlaatste seconde met 1-0 van Benfica en Noussair Mazraoui is het middelpunt van het feestgedruis. Het is alweer de tweede treffer van de verdediger, nadat hij ook al uit in München doel had getroffen.

Dit keer is het een heel belangrijke treffer. De winnende met direct erna het eindsignaal. Het stadion ontploft werkelijk, al lijkt niet iedereen zich te beseffen wat er gebeurt. Een stukje ongeloof is bij sommigen van het gezicht te scheppen. Maar als het besef eenmaal is ingedaald, dan gaat het pas echt los.

Gekkenhuis op de tribune, niemand die ons stoppen kan!

Plek 1: Ajaxsupporters in Allianz Arena maken indruk
Over gekkenhuis op de tribune gesproken, dat brengt ons bij de nummer 1 van dit lijstje. De awayday in München bij FC Bayern. Alles klopt in Duitsland en het uitvak met 3739 Ajaxsupporters is tot ver buiten de Allianz Arena hoorbaar. Het gaat hard. Heel erg hard.

Ajax komt op bezoek bij ‘der Rekordmeister’ al snel op achterstand, maar voor het uitvak is dat juist een signaal om alleen maar harder te zingen. Het lijkt over te slaan op de spelers op het veld. Ook Ajax zit niet bij de pakken neer en gaat steeds beter voetballen.

Met lef en overtuiging gaan de spelers op jacht naar de gelijkmaker en dat inspireert de meegereisde Ajaxsupporters op hun beurt weer om er een schepje bovenop te gooien. Als Mazraoui na dik twintig minuten raak schiet, is duidelijk dat dit Ajax serieus meedoet in deze groep.

De Ajacieden op het veld zetten Bayern in eigen huis vol onder druk en het uitvak overstemt de Duitse supporters. Het is een heerlijke wisselwerking die zijn uitwerking niet mist.

Beide ploegen blijven op 1-1 steken en daar mag vooral Bayern blij mee zijn, want Ajax had de kans op meer. Desalniettemin zijn de complimenten een dag later voor de spelers van Ten Hag, maar zeker ook voor de supporters die erbij waren in München.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax