Of ga naar de homepage van
Tijdens Ajax - AEK kwam er zelfs een Marley zingen. © De Brouwer
Video
18122 keer gelezen

Docu: hoe groeide ‘Three Little Birds’ uit tot lijflied van Ajaxsupporters?

We staan natuurlijk niet de godganse dag de pogo te dansen. Dat bewaren we meestal tot er een speciaal moment aanbreekt. Vaak een moment waarop iets te vieren valt. Dit is nog lang niet alles. Denk eens aan ‘Three Little Birds’! Maar hoe is dat zo gekomen?

De mannen van Copa 90 doen veel toffe dingen en hebben eerder dit jaar de moeite genomen om de link tussen Bob Marley en Ajax uit te diepen. We hebben het delen van de docu bewaard tot een wat rustiger moment. En dat moment is nu aangebroken.

Je kent het verhaal misschien van A tot Z, een beetje of helemaal niet, maar sowieso is het leuk om nog eens te zien hoe ‘Three Little Brids’ door Ajacieden werd geadopteerd. We moeten daarvoor terug naar de zomer van 2008, naar een oefenduel met Cardiff City.

Dat potje kun je snel vergeten, want de wedstrijd eindigde in 0-0, maar er dreigde wat trammelant buiten het stadion. De politie kon buiten nog eventjes geen Ajaxsupporters gebruiken en dus moest het uitvak bevolkt blijven. Ter vermaak volgde een muzikaal intermezzo, met onder meer ‘Three Little Birds’.

Een traditie was geboren en in de docu komt ook de man aan het woord die besloot om op die bewuste avond ‘Three Little Birds’ in te starten. Het kwam hem op een staande ovatie te staan van de Ajacieden die in Wales van de partij waren.

Kortom, als je acht minuutjes tijd over hebt, is dit filmpje een prima opvulling!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax