Of ga naar de homepage van
2986 keer gelezen

Yes, Ajax wint zowaar in Utrecht! Wat viel ons op?

Het is Ajax gelukt om FC Utrecht in eigen huis met 3-1 te verslaan. Daarmee gaan de Ajacieden richting de oliebollen in de wetenschap dat ze de landstitel nog altijd in eigen hand hebben. Wat ons allemaal opviel? Lees snel verder.
Dolberg krijgt een knuffel van Tadic na zijn treffer. © Pro Shots

Dat Ajax drie punten heeft overgehouden aan het uitduel met Utrecht is op zichzelf al opvallend, want dat is de laatste jaren geen vanzelfsprekendheid gebleken. Vaak kon je op voorhand al een gelijkspel of verliespartij intekenen. Dit keer ging het gelukkig anders.
 
Aftasten en dan ineens… Dolberg!
Bij de spelersopkomst was er georganiseerd vuurwerk, een opblaasbare Domtoren, een papiersliertregen en harde muziek. Alles om het sfeertje op te poken richting een verhit duel. Na het eerste fluitsignaal van Dennis Higler was er op het veld echter vooral sprake van geduld.
 
De thuisploeg joeg de Ajacieden amper echt af en de mannen van Erik ten Hag tikten het balletje kalm rond. Toen Utrecht na een kwartier aanvallende intenties had en daarbij de bal verspeelde, was daar plots een snelle Ajaxcounter. Het lag helemaal open! Vier Ajacieden stoomden plots op twee verbouwereerde verdedigers van de thuisploeg af.
 
Kasper Dolberg dribbelde voorwaarts met de bal aan de voet, zag Daley Blind die via de linkerflank mee opkwam. De een-twee tussen beide heren die volgde was prima. De Deense spits mocht vervolgens een hoek uitzoeken en raak schieten. Een snelle voorsprong in Galgenwaard, een weelde.
 
Ajax creëerde voor rust niet veel meer, maar kwam zelf ook amper in de problemen. Sterker nog; vanaf de Bunnikside klonk zelfs kortstondig het ‘Utrecht wakker worden’. Het was voor de pauze dan ook niet het spektakel waar veel mensen op hadden gerekend.
 
Even wachten…. Penalty!
Na een krap uur spelen maakte Willem Janssen een overtreding op Dolberg in de zestien. Het ontging arbiter Higler en dus moest videoscheidsrechter Jochem Kamphuis aan de slag. Hij adviseerde Higler na het bekijken van de beelden om zelf ook een kijkje te nemen op de monitor langs het veld. Het duurde maar en het duurde maar…
 
Na zeker vijf minuten twijfelen en herhalingen kijken was er uiteindelijk een beslissing. Higler wees naar de stip en Dusan Tadic mocht tot ontzetting van het thuispubliek aanleggen vanaf elf meter. De Serviër maakte geen fout en verdubbelde de score en vierde dat met het uitvak in de hoek.
 
Doelpunt Utrecht maakt het toch weer spannend
Lang kon Ajax niet genieten van de tweede treffer, want plots dook Sean Klaiber op aan de rechterkant van het veld. Hij verstuurde een mooie voorzet richting het hoofd van Nick Venema. De jongeling knikte de 1-2 hard in de touwen en dat maakte dat het thuispubliek wakker werd en nog eens flink achter de ploeg ging staan.
 
Ineens was daar het verhitte sfeertje dat er tot die treffer niet was. Ajax stond direct onder druk en het was Hakim Ziyech die Ajax een goede dienst had kunnen bewijzen door het duel in het slot te gooien. De spelmaker faalde echter in een een-op-een-situatie met doelman David Jensen. Gelukkig gooide Frenkie de Jong in blessuretijd wel het slot op de deur door de 1-3 uit een voorzet van Ziyech binnen te schuiven. Lekker!!
 
Uitvak met 1200 Ajacieden, fijn!
Voor het eerst sinds lange tijd waren er weer eens 1200 Ajacieden welkom bij Utrecht-uit. De laatste jaren is daar door de club en SV Ajax veel tijd en moeite in gestoken om dat voor elkaar te krijgen. De aanblik van een vak vol Ajaxsupporters was in elk geval fantastisch en we kunnen stellen dat het allemaal prima is verlopen!
 
Vanaf de Bunnikside waren er overigens wel vervelende dingen waar te nemen. Daar hielden lieden hum emoties helaas niet in de hand.
 
Zo kreeg Ziyech bekertjes naar zijn hoofd gegooid bij de cornervlag en werden hem kort wat zaken toegezongen die we hier niet zullen herhalen. Niet dat de middenvelder zich er overigens iets van aantrok. Ziyech werkte weer keihard en was ook in de omschakeling dwingend aanwezig door op belangrijke momenten fel mee terug te verdedigen.
 
Na de treffer van Tadic werd vuurwerk op het veld gegooid. Naast Andre Onana was een flinke knal waar te nemen. De doelman kreeg ook een bierregen. De speaker van FC Utrecht was er snel bij om schande te spreken van het gedrag van de mensen achter de goal en waarschuwde met staken als het weer zou gebeuren.
 
Wöber linksback wegens blessure Tagliafico
Een tegenvaller in aanloop naar Utrecht-uit was het bericht dat Nico Tagliafico niet fit genoeg was om te spelen. De Argentijn werd links achterin vervangen door Max Wöber. De Oostenrijker had ook centraal kunnen beginnen, maar gezien de snelheid van rechtsbuiten Gyrano Kerk was het niet gek dat Ten Hag Wöber als linksback opstelde en Daley Blind gewoon centraal.

De prima spelende Wöber werd richting het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald. Voor hem kwam Daley Sinkgraven binnen de lijnen.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax