Of ga naar de homepage van
2115 keer gelezen

VDBeek wil niet alleen mooie dingen laten zien, maar ook bereiken

Donny van de Beek en zijn ploeg sloten 2018 in Galgenwaard af met een verdiende 3-1-zege. We spraken de enthousiaste middenvelder direct na het laatste fluitsignaal en troffen een Ajacied die met een heerlijk gevoel de feestdagen ingaat.
Ajax en Van de Beek zetten FC Utrecht de voet dwars in eigen huis. © Pro Shots

Ha Donny, gefeliciteerd. Hoe kijk je terug op deze editie van Utrecht-uit?
“We begonnen heel goed, volgens mij. We hadden de wedstrijd goed onder controle en kwamen al vrij snel op voorsprong. Daarna werd het wel iets minder, maar uiteindelijk lijkt het mij een vrij terechte overwinning als je het over de hele wedstrijd bekijkt.”
 
In principe kwamen jullie amper in de problemen, tot aan de treffer van Utrecht…
“Nee, helemaal niet eigenlijk. We stonden verdedigend gewoon goed. Ik kan me weinig mogelijkheden van Utrecht herinneren in elk geval. Die goal van Nick Venema was volgens mij ook de enige kans die ze hebben gehad, of niet?”
 
Ik heb er ook niet veel meer geteld. Maar die goal maakte het wel weer even flink spannend…
“Klopt, het publiek ging er plot vol achterstaan en dan is het toch uitkijken geblazen. Zelf kregen we een aantal mogelijkheden om te scoren en we hadden de wedstrijd eerder moeten afmaken. De tegengoal kwam eigenlijk uit het niets, maar het was een goede voorzet, die fraai werd binnen gekopt. Dan wordt het toch weer spannend en dat mag ons eigenlijk niet gebeuren, al hebben we ook na de goal van Utrecht weinig meer weggegeven, denk ik. Het stond achterin gewoon goed.”

Hoe was de stemming in de kleedkamer? Winnen bij Utrecht is wel effe lekker.
“Ja, top natuurlijk. De sfeer was hartstikke goed. Ik had hier nog maar één keertje gewonnen en nu dus twee keer. Ik speelde hier ook al twee keer gelijk en verloor ook eenmaal, dus dat zegt genoeg over hoe lastig we het hier doorgaans hebben.”
 
Hoe beleefde jij de twee VAR-momenten in het veld?
“Dat was wel een partijtje afwachten wat er ging gebeuren. Terwijl de arbitrage aan het vergaderen was vroeg ik aan Willem Janssen of het een penalty was, want ik had de situatie niet goed gezien. Hij zei het niet te weten. Ik dacht in eerste instantie dat Kasper uitgleed. Ik had niet gezien dat Janssen hem echt vasthield, maar dat zullen ze op de beelden wel echt gezien hebben.”

Het duurde vooral lang voor de beslissing om een pingel te geven kwam
Lachend: “Ja, het duurde hartstikke lang. We stonden wel vijf minuten stil volgens mij. Dat had wel wat sneller gekund, denk ik…”
 
Bij de 1-3 van Frenkie konden jullie weer in de wachtstand!
“Haha, ja, daar gingen ze weer. Kijken voor buitenspel, dacht ik. Maar goed, na het goedkeuren van die treffer werd ook gelijk voor het einde gefloten en was het klaar. We hadden evengoed wel gewonnen, maar een goaltje erbij is sowieso lekker voor het doelsaldo. Dat kan toch belangrijk worden, later in het seizoen.”
 
Hoe kijk je persoonlijk terug op de eerste seizoenshelft?
“Tja, met gemengde gevoelens natuurlijk. In het begin speelde ik een aantal keer niet en daarna gelukkig weer wel en ging het weer de goede kant op. Ik heb op het laatst gewoon weer alles gespeeld. Dat is natuurlijk positief. Ook als team hebben we mooie dingen bereikt, eh… laten zien. We hebben natuurlijk nog niks bereikt. We moeten nu PSV in de competitie op de hielen blijven zitten door alles te blijven winnen.”
 
Mooi, want dan worden jullie kampioen!
“Ja, dat is zo… We moeten gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Vandaag hebben we een mooie stap gezet door deze voor ons moeilijke uitwedstrijd met 3-1 te winnen. Dat hebben we gewoon goed gedaan. We moeten dit na de winterstop vooral doorzetten.”
 
Je kunt in elk geval met een goed gevoel de feestdagen in!
“Zeker weten ja!”
 
Ga je nog wat leuks doen?
“Ik blijf lekker in Nederland. Ik ga lekker ergens wat eten met familie en tijdens de feestdagen zoek ik ook wat vrienden op. Normaal gesproken zie ik ze ook wel, maar kun je wat minder snel leuke dingen doen, omdat ik gewoon druk met voetballen ben. De komende periode ben ik echt even vrij, dus moeten we maar even wat dingen inhalen met elkaar.”
 
Daar heb je tot het trainingskamp in Florida de tijd voor?
“We moeten ons 5 januari weer melden, dus we hebben de tijd. Dat is ook wel even lekker. Voor die tijd moet ik in elk geval niet te veel oliebollen eten. Grapje hoor, schrijf dat maar op!”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax