Of ga naar de homepage van
2757 keer gelezen

Ajacieden in achtste finales tegenover bekerhouder Real Madrid

De tegenstander van Ajax is… Real Madrid! De Ajacieden hebben het sportief ‘aardig’ getroffen bij de loting voor de achtste finales van de Champions League. Al wordt het alsnog een zeer zware klus om ‘de Koninklijke’ uit te schakelen en de kwartfinales te bereiken. Vormdipje of niet, we praten wel over de winnaar van de laatste drie edities.
Er is weer een fantastisch Europees avondje op komst! © De Brouwer

Ajax bereikte de laatste zestien van de Champions League dankzij een reeks van twaalf ongeslagen Europese wedstrijden. De start van deze reeks dateert terug naar de tweede voorronde, waarin afgelopen zomer werd ingestroomd.

Real kende een iets ander pad naar de achtste finales van het kampioenenbal en werd winnaar van een groep met AS Roma, Viktoria Plzen en CSKA Moskou, waarvan het opvallend genoeg twee keer verloor.

De twaalf punten waarmee Real groepswinnaar werd, zijn er net zo veel als Ajax pakte. Erik ten Hag mag aan de bak en moet een list verzinnen om Real af te stoppen en moet misschien inspiratie opdoen in Rusland.

De precieze speeldata worden op een later moment gecommuniceerd door de Uefa. Je kunt er wel alvast rekening mee houden dat Ajax tegen Real eerst aantreedt in eigen huis. Het thuisduel wordt woensdag 13 februari februari 2019 gespeeld.

De terugwedstrijd volgt ergens dinsdag 5 maart, omdat de boel nogal wordt uitgesmeerd door de Europese voetbalbond. Zo ver we weten beginnen beide wedstrijden om 21.00 uur. De kaartverkoop voor de wedstrijd in eigen huis start naar verwachting begin 2019.

Tenslotte: als jij weet hoe leuk het is om Ajax kriskras door Europa te volgen en je niet kunt wachten om je reisplannen in orde te maken, hebben we goed nieuws. Er zijn ‘gewoon’ uitsupporters welkom bij de return!

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax