Of ga naar de homepage van
429 keer gelezen

Jong Ajax wint lastige uitwedstrijd van Almere City

Jong Ajax lijkt de smaak weer te pakken te hebben. De beloften hengelden gisteravond de derde overwinning op rij binnen en stijgen daarmee naar de achtste plaats. In het Yanmar Stadion won de ploeg van Michael Reiziger met 2-3 van Almere City.
Jong Ajax is lekker op dreef de laatste drie wedstrijden. © Pro Shots

Jong Ajax kwam al vroeg op voorsprong nadat Ryan Gravenberch de bal via een scrimmage uit een hoekschop achter de Almeerse doelman tikte. Almere City wist daarna nog wel gevaarlijk te worden, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Vaclav Cerny tekende in de 34e minuut na een prachtige aanval voor de tweede treffer van de avond. Kaj Sierhuis werd weggestoken en legde de bal breed op de Tsjech, die koel bleef en vervolgens beheerst raak schoot.

Al vrij snel daarna wist Almere City de aansluitingstreffer te produceren. Stijn Meijer kopte de bal achter doelman Dominik Kotarski en bracht zijn ploeg daarmee terug in de wedstrijd. Het scheelde niet veel of Almere City had ook de gelijkmaker gemaakt, maar Jong Ajax kwam meerdere keren goed weg.

Dennis Johnsen leek de wedstrijd een kwartier voor tijd te beslissen. De Noor rondde op aangeven van Carel Eiting goed af en zette Jong Ajax daarmee op een 1-3 voorsprong. Toch wist Almere City weer terug te komen, nadat Kotarski een vrije trap niet lekker wegwerkte en Tim Receveur raak schoot.

Cerny kreeg vervolgens de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De bal ging op de stip na hands, maar de Tsjech wist de strafschop niet te benutten. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Jong Ajax.

Volgende week vrijdag spelen de beloften een thuiswedstrijd tegen koploper Sparta.  

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax