Of ga naar de homepage van
184 keer gelezen

Ajax Vrouwen met zesklapper voorbij Excelsior/Barendrecht

Ajax Vrouwen heeft gisteravond met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij Excelsior/Barendrecht. De ploeg van Benno Nihom wist maar liefst zes keer te scoren en dus gaan de dames met een goed gevoel de winterstop in.
Bakker nam haar ploeg bij de hand en maakte een hattrick. © Ajax Images

Ajax Vrouwen had vanaf de aftrap geen kind aan Excelsior/Barendrecht. De ‘Amsterdames’ domineerden de wedstrijd en kwamen al na vijf minuten – met een beetje mazzel – op voorsprong. Eshly Bakker schoot op de paal, maar de bal ging via het lichaam van de Excelsior-keepster alsnog het doel in.

Diezelfde Bakker verdubbelde na twintig minuten spelen de voorsprong en Ellen Jansen deed daar nog een schepje bovenop door de marge naar drie te tillen. Nog voor de thee was de wedstrijd dus eigenlijk al gespeeld.

Toch ging Ajax Vrouwen na rust op jacht naar nog meer doelpunten en met resultaat, want de dames kregen een strafschop. Lucie Akkerman faalde niet vanaf elf meter en schoot haar ploeg daarmee op een 0-4 voorsprong.

Het werd uiteindelijk de avond van Bakker, want met een schitterende treffer voltooide ze haar hattrick. Ook Jansen wist in blessuretijd nog te scoren, waardoor Ajax Vrouwen met een zesklapper de winterstop in gaat.

Ajax Vrouwen hervat de competitie op vrijdag 1 februari, als het een uitwedstrijd speelt tegen Achilles ‘29. Vervolgens is er nog één reguliere wedstrijd te spelen tegen PSV, waarna de ploeg van Benno Nihom begint aan de allesbeslissende play-offs.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax