Of ga naar de homepage van
7295 keer gelezen

Ajax Cape Town meldt definitieve overstap Traoré naar Amsterdam

Misschien heb je al wel eens gehoord van Lassina Traoré. De spits liep in het voorjaar van dit kalenderjaar stage bij Ajax en liet toen een goede indruk achter. Zo’n goede indruk zelfs dat hij begin 2019 definitief de overstap maakt naar Amsterdam.
Ajax heeft weer een Traoré binnen de gelederen. © Ajax Images

Het nieuws van de transfer wordt gebracht door Ajax Cape Town, dat de zeventienjarige aanvaller – hij wordt in januari achttien – uitzwaait voordat hij ook maar één keer in het eerste elftal van de Urban Warriors heeft gespeeld.

Ajax Cape Town voegt hier aan toe dat Traoré in januari 2019 met het eerste elftal van Ajax op trainingskamp gaat. Zoals bekend trekt Ajax naar Amerika voor de Florida Cup. Traoré weet van zijn stage al wat het inhoudt om met het eerste te trainen.

Traoré maakte alles bij elkaar zo’n twee jaar deel uit van de opleiding in Kaapstad. Ajax Cape Town plukte hem weg uit Burkina Faso. De naam Traoré in combinatie met dit land doet natuurlijk denken aan Bertrand Traoré, die in 2016/2017 op huurbasis voor Ajax voetbalde.

Het is geen toeval dat Lassina en Bertrand dezelfde achternaam hebben, want ze zijn inderdaad familie. Neefjes om precies te zijn. Wie weet treedt Lassina in de voetsporen van Bertrand en haalt hij ook echt het eerste. Dat blijft natuurlijk altijd afwachten. Er lijkt bij Ajax in ieder geval vertrouwen in zijn talent, want er staan op zich al genoeg spitsen onder contract.

“Ik zal Ajax Cape Town nooit vergeten, maar ik verheugd me nu zeer op mijn overgang naar Amsterdam. Ik ga keihard aan de slag en hoop zo snel mogelijk onderdeel uit te maken van het eerste elftal,” aldus Traoré. Er stond een compleet bericht, inclusief quotes, op de website van Ajax Cape Town, maar zoals je ziet, werkt het linkje nu niet meer. Ook de tweet is verwijderd.

“Het is mijn droom om in de Champions League te spelen en ik wil Ajax Cape Town trots maken, zodat de club altijd kan zeggen dat het mij als voetballer een duwtje in de rug heeft gegeven. Wie weet zie ik meer van mijn teamgenoten terug in Amsterdam.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax