Of ga naar de homepage van
3055 keer gelezen

Tadic ‘gheppy’ met winst, maar niet met arbitrage

Dusan Tadic was na de ruime 4-1-zege in Zwolle ‘gheppy’, maar vond ook dat scheidrechter Jochem Kamphuis de Ajacieden iets meer in bescherming had mogen nemen. We spraken de Serviër vlak voor hij de spelersbus in stapte richting Amsterdam.
Juichplaattechnisch gezien is Tadic de perfecte opvolger van Klaassen. © Pro Shots

Dusan, als je de wedstrijd niet hebt gezien en je hoort alleen de uitslag, dan denk je: dat was een makkelijk potje. Makkelijk was het echter niet, toch?
“Pfoe, nee, het was zeker geen makkelijke wedstrijd en de spelers van Zwolle zaten er soms fel bovenop. Het was sowieso een lastige pot om te spelen, ook door andere factoren zoals de harde wind, de regen en het kunstgras. Ik was daarom erg blij dat we in elk geval de score openden en direct erna de tweede binnenviel. Dat was wel belangrijk.”
 
Juist daarna kregen jullie het nog knap lastig, zo leek het
“Klopt, na onze tweede treffer moeten we de wedstrijd gewoon killen, maar dat lukte niet. Zij maakten de 1-2 en kregen weer geloof in een ommekeer. Gelukkig maakte Lasse een belangrijke derde goal.”
 
Lasse scoort altijd mooi lijkt wel…
“Zeker weten en deze was ook nog eens heel belangrijk. De goal van Lasse is ook een compliment voor Carlo l’Ami en de andere trainers. Ze geven ons altijd informatie over dode spelsituaties en waar we de tegenstander pijn kunnen doen en waar de ruimtes liggen. Dat kwam er met deze goal van Lasse goed uit.”

Het was ook best een harde wedstrijd met veel overtredingen. Hoe beleefde jij dat?
“Hetzelfde. De spelers van Zwolle waren scherp en agressief en dat mag ook. De scheidsrechter bepaalt de grens, maar ik vond niet dat hij ons beschermde en te veel toeliet. Hij nam best een hoop verkeerde beslissingen, vond ik. Het werd daardoor wel een harde wedstrijd, maar gelukkig trokken we aan het langste eind.”
 
Jullie hadden toch ook wel een beetje geluk met De Ligt aan het begin? Had dat niet ook zomaar rood kunnen zijn?
“Hmm, dat denk ik niet. Het was een overtreding, maar Ezihibue was niet doorgebroken. Hij tikte de bal al te ver voor zich uit en hij had er volgens mij nooit meer bij gekund. Onana had die bal sowieso gehad. Als Ezihibue de bal korter bij zich had gehouden, dan was het mogelijk een ander verhaal geweest.”
 
Dolberg was niet mee naar Zwolle en je ziet Van de Beek en Onana uitvallen. Wat denk je dan als je in het veld staat?
“Mja, je weet dat dit soort dingen gaan spelen in de maanden november en december. De meeste blessures ontstaan toch vaak in die periode, waarin al zo ontzettend veel wedstrijden zijn gespeeld. Ik hoop in elk geval dat het allemaal meevalt met ze.”

Nu richting het thuisduel met Bayern München!
“Ja, zin in! Volle Arena en alles. Het is sowieso geweldig dat we de laatste groepswedstrijd tegen Bayern München spelen voor de eerste plek in de groep.”

Ajax is al door in de Champions League, hoe belangrijk is die eerste plaats nog?
“Heel belangrijk. We willen echt graag eerste worden, want met de loting kan dat straks toch schelen. Het wordt hoe dan ook lastig zat, want Bayern zint vast op wraak na het duel in Duitsland. We waren beter en verdienden toen om te winnen. Bayern zal er op gebrand zijn om nu beter voor de dag te komen om ons terug te pakken. We moeten zorgen dat we daar klaar voor zijn.”
 
Waar hoop je op, qua loting?
“Daar denk ik eigenlijk nog niet echt over na. We moeten nu vooral zorgen dat we eerste worden en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax