Of ga naar de homepage van
2242 keer gelezen

Blessures, winst en wat nog meer opviel in Zwolle

Ajax heeft de titelstrijd door een 4-1-zege op PEC Zwolle nog altijd in eigen hand. Toch zijn er zorgen door het uitvallen van Andre Onana en Donny van de Beek. Er gebeurde sowieso een hoop in het Zwolse land.
Huntelaar schuift de openingstreffer in het net. © Pro Shots

Verhitte start na overtreding De Ligt
De eerste vijf minuten in Zwolle verliepen kalmpjes, maar daarna sloeg de vlam even flink in de pan. Lasse Schöne werd op eigen helft veel te makkelijk van de bal gelopen, waardoor de rappe Kingsley Ehizibue op volle snelheid richting Andre Onana kon opstomen. Matthijs de Ligt trok aan de noodrem en haalde de doorgebroken Zwollenaar neer.
 
De spelers van PEC vlogen als eendjes op een stukje brood op arbiter Jochem Kamphuis af, schreeuwend om een rode kaart. Uit de borstzak van Kamphuis kwam echter de gele kaart tevoorschijn, dit tot opluchting van De Ligt. De spelers van de thuisploeg waren minder goed te spreken over die beslissing.
 
Gelijk kassa voor Huntelaar en beauty Frenkie
Na het gedoe rond De Ligt trok Ajax het spel meer naar zich toe. Bij de eerste grote kans was het dan ook gelijk raak. David Neres lanceerde Dusan Tadic op fraaie wijze. De Serviër tikte de bal in zijn aanname voorbij doelman Mickey van der Hart, waarna de inkomende Huntelaar de bal simpel in een leeg doel kon schuiven.
 
Frenkie de Jong verdubbelde al snel daarna de score door wat Zwollespelers uit te spelen. Een beetje dribbelen en draaien voor het oog en daarna afdrukken. Het schot was overigens van grote klasse. Met veel precisie mikte het doelwit van PSG de bal vanaf een meter of achttien in de verre hoek: 0-2.
 
Van de Beek en Onana vallen geblesseerd uit…
Kasper Dolberg was er wegens knieklachten niet bij in Overijssel, maar er was nog meer schrik in Zwolle, waar de spelers elkaar soms fel op de huid zaten. Na een minuut of veertig had Erik ten Hag noodgedwongen al twee wissels moeten doorvoeren. Donny van de Beek en Onana haakten geblesseerd af en werden vervangen door Zakaria Labyad en Kostas Lamprou.
 
De reservedoelman werd via een vlammend schot van Mike van Duinen direct getest. Die knal keerde hij nog knap, maar uit de corner die volgde kwam Lamprou simpelweg lengte tekort, waardoor een kopbal van Zian Flemming lullig over de grabbelende Griek in het doel plofte: 1-2.
 
Schöne zorgt voor opluchting
Na de treffer van PEC was het bij vlagen een beetje wachten op de gelijkmaker, maar net toen we serieus peentjes begonnen te zweten, konden we gelukkig juichen. Schöne schoot een hoekschop van Dusan Tadic fraai in het net, nog voor de bal de grond had geraakt: 1-3. Maakte de Deen ooit een lelijk doelpunt?
 
De treffer van Tadic, vlak voor tijd, mocht er overigens ook zijn. Ajax’ nummer tien wipte de bal handig over Van der Hart heen. De vierde Ajaxtreffer was toch lekker. Even meepakken en zo.
 
Ajax doorbreekt grens van 40 punten na 15 speelronden
De Ajacieden zijn bezig met een fikse zegereeks, want de driepunter in Overijssel was alweer de negende op rij in de eredivisie. Door de zege op de blauwvingers stijgt het puntenaantal van Ajax naar 40. En dat na pas 15 speelronden…
 
Dat gebeurde voor het laatst tijdens seizoen 1997/1998, je weet wel, dat heerlijke succesjaar onder Morten Olsen. Toen stond Ajax na 15 potjes op 43 punten. Precies dit aantal haalde Louis van Gaal ook in 1995/1996, na evenveel wedstrijden. Dat was tevens het jaar waarin het driepuntensysteem werd ingevoerd. Voor die tijd kreeg een ploeg twee punten bij een winstpartij.
 
In beide seizoenen hief Ajax uiteindelijk de kampioensschaal. Dit seizoen weer?

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax