Of ga naar de homepage van
1583 keer gelezen

Johnsen wil frustratie omzetten in uitnodiging voor Florida

Titelverdediger Jong Ajax presteert dit seizoen wisselvallig in de Keuken Kampioen Divisie. En als de hele beloftenploeg worstelt, blijkt het lastig je in beeld te spelen bij het eerste, ervaart Dennis Johnsen (20).
Johnsen voetbalt dit seizoen vooral voor lege tribunes. © Pro Shots

Met acht doelpunten en elf assists had de vleugelaanvaller een behoorlijk aandeel in het historische eerste kampioenschap van Jong Ajax in de eerste divisie. Erik ten Hag passeerde hem echter voor het eerste trainingskamp van dit seizoen in Duitsland.

Een duidelijke toelichting gaf hij niet. Het was iets tussen trainer en speler. “Dat was een teleurstelling, maar het werd me duidelijk dat de oplossing bij mezelf ligt en niet bij de coach,” vertelt Johnsen in de nieuwe krant Ajax Life, die vrijdag in de brievenbus ligt.

“Ik besefte dat ik op en naast het veld moet leren leven als een prof. Als ik vervolgens goed speel, krijg ik vanzelf de kans. Tot op heden speel ik niet goed genoeg,” klinkt Johnsen zelfkritisch.

De linkspoot zit in een cirkel waar hij vooralsnog moeilijk uitkomt. “Ja, dit is een van de lastigste seizoenen uit mijn loopbaan. Ik hoop dat het zich volgend seizoen uitbetaalt. Mijn doel nu is om mee te gaan op trainingskamp naar Florida in de winterstop.”

Of de Noor begin januari in het vliegtuig stapt, valt nog te bezien. Het eerste presteert prima en Ten Hag beschikt met Neres, Ziyech, Tadic, Labyad, Cerny en een kwartet offensieve backs in feite over voldoende spelers die op de vleugel voor gevaar kunnen zorgen.

Benieuwd geworden naar het volledige interview met Johnsen? Houd dan je brievenbus in de gaten of sluit je aan bij SV Ajax! Dan ontvang je in het vervolg ook onze krant.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax