Of ga naar de homepage van
960 keer gelezen

Heitinga biedt VDVaart aan om mee te lopen bij Ajax onder 19

Hij wilde er lange tijd niet aan, maar het onvermijdelijke is toch echt gebeurd. Rafael van der Vaart heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als voetballer. Het lijkt uitgesloten dat hij de voetballerij vaarwel zegt en John Heitinga deed dan ook al een aanbod.
Heitinga en 'Raffie' vierden samen successen bij Ajax. © Pro Shots

Van der Vaart sleet de laatste seizoenen van zijn carrière in Denemarken, al zat hij veel vaker op de bank dan hem lief was. Dit was dan ook een van de redenen om er op 35-jarige leeftijd toch maar mee te stoppen. Hoe nu verder?

We kennen Van der Vaart inmiddels als analyticus bij de NOS. Zijn optredens zorgen voor gemengde gevoelens onder de kijkers, als we het goed in de smiezen hebben. Van der Vaart wil gaan ontdekken of het trainersvak iets voor hem is.

“Ik heb daar nu nog geen vastomlijnde ideeën bij. Heitinga heeft aangeboden dat ik bij hem kan meelopen bij Ajax onder 19. Dat lijkt me leuk. Al weet ik nog niet wanneer we dat gaan doen,” aldus Van der Vaart tegenover Voetbal International.

“Eerst wil ik genieten van mijn vrije leventje. En de voetballerij van wat meer afstand beschouwen. Volgens mij ben ik nog te veel romanticus om trainer te worden. Als ik zie dat Isco op de bank zit bij Real Madrid en Casemiro wel altijd speelt, dan begrijp ik daar helemaal niets van,” vervolgt hij.

Van der Vaart zou het allerliefst elf Isco’s of Van der Vaarts opstellen, maar zo werkt het natuurlijk niet. “Dan sta ik als trainer waarschijnlijk vrij snel op straat,” geeft ‘Raffie’ zelf ook aan. Hij merkt in zijn rol als tv-analyticus ook dat zijn eigen voorkeuren er niet altijd toe doen. “Ik leer nu beter te kijken naar het bredere perspectief.”

“Soms hoor ik iemand heel enthousiast praten over een controlerende middenvelder: dat die zo belangrijk is voor de balans en zo goed in de omschakelmomenten. Dan is mijn eerste gedachte: het zal wel. Ik leer nu beter te kijken naar het bredere perspectief.”

Als je dit zo hoort, kun je je afvragen of in Van der Vaart een groot trainer schuilt. Het lijkt sowieso een goed idee om niet meteen te veel te willen, met een trainersjas aan. Voorbeelden te over van grote voetballers die op basis van hun ervaring wel eventjes trainer dachten te worden om vervolgens bedrogen uit te komen.

Een soortgelijk advies stelden we al eens op voor Klaas Jan Huntelaar, zie dit blogje.

Met meer dan 90.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 90.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax