Of ga naar de homepage van
2046 keer gelezen

Blind: ‘Bij Ten Hag zit overal een idee achter’

Daley Blind kwam in de zomer terug naar zijn geboortestad om prijzen te winnen. Sinds afgelopen weekeinde staat de deur weer flink op een kier naar de landstitel. De Ajacied prijst de rol van trainer Erik ten Hag.
Blind prijst de verstandhouding tussen spelers en trainer. © Ajax Images

“Ik ben teruggekomen om met Ajax een prijs te winnen. Dat is duidelijk,” vertelt Blind in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Ik wil heel graag kampioen worden, de achterstand is overbrugbaar, maar ik heb de beker ook nog nooit gewonnen in Nederland. Dat is ook een doel, net zoals we met de knock-outfase van de Champions League nog een extra uitdaging hebben.”

Het zijn teksten die we graag horen uit de mond van een Ajacied. Na de verliespartij van PSV in Rotterdam, heeft Ajax het heroveren van de landstitel weer helemaal in eigen hand. En dat Blind de beker wil winnen, dat begrijpen we prima. Hij was er immers bij toen Ajax de finale met 5-1 verloor van PEC Zwolle. Daarna vertrok hij naar de Premier League. Hij heeft dus nog iets goed te maken.

Blind heeft inmiddels al flink wat trainers versleten, waaronder Frank de Boer, Louis van Gaal en José Mourinho. Over zijn huidige trainer Erik ten Hag is de centrale verdediger prima te spreken.

“Ik vind hem een heel goede trainer, qua visie en in de omgang. Vanaf het eerste moment merk ik dat er een gezonde en goede wisselwerking is, waarbij we op een open manier met elkaar communiceren. Als ik of wij iets vinden, of ergens een gedachte over hebben, kunnen we dat bij hem aankaarten,” aldus Blind.

Er wordt wel eens getwijfeld aan hoe goed Ten Hag ligt in de spelersgroep, maar als we afgaan op de woorden van Blind, dan is daar weinig reden toe.

“Andersom weet hij ons ook mee te nemen in zijn plannen en zijn visie. Bij deze trainer zit overal een idee achter en hij kan dat goed overbrengen. Over vorig seizoen kan ik niet oordelen, daar was ik niet bij, maar sinds ik half juli bij Ajax kwam, merk ik een prima verstandhouding tussen de spelers en de trainer.”

Ten Hag moest eerder al lachen om de suggestie dat de spelers hem niet zouden pruimen. “De spelers zijn erg hongerig en ambitieus ingesteld. Als het niet goed zou zitten onderling, kunnen we dan presteren zoals we dit seizoen doen, wat denk je zelf?”

Blind is dezelfde mening toegedaan en wijst op de prestaties op het veld. “Dat blijft toch de allerbeste graadmeter. De manier van opbouwen, van druk zetten, de eenheid die we vormen, dat is het succes van ons allemaal. Van de staf, de spelers, het klopt gewoon.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax